Lukijoilta: Vaasan valoa myös nuorille

Vaasan tulevaisuus näyttää juuri nyt erittäin hyvältä, jopa valoisalta. Akkuteollisuutta on tulossa kaupunkiin voimalla ja uusi laivakin alkaa piakkoin liikennöidä Vaasa–Uumaja-väliä. Silti huoliakin on.

Nuorten tilanne huolestuttaa eniten. Tulevien kuntapäättäjien tehtävänä on antaa nuorille Vaasan valoa myös tulevaisuuteen: mahdollisuus hyvään päivähoitoon, peruskouluun, jatko-opintoihin ja harrastuksiin. Palosaaren koulu on avattava jälleen Palosaaren lasten omaksi kouluksi! Luokkakoot on saatava pienemmiksi. Pienissä ryhmissä pääsee keskittymään paremmin ja kiusaamistilanteisiin on helpompi puuttua. Se on ongelmien ennaltaehkäisyä parhaimmillaan.

Nuorisotaloja ei saa sulkea, vaan niitä pitää avata uudelleen. Aukioloaikoja on lisättävä niin, että omalle nuorisotalolle pääsee suoraan koulusta – vaikka kokkikerhoon tai läksyjä tekemään. Suvilahden nuorisotalo on avattava uudelleen nuorten käyttöön ja esimerkiksi Sundomiin pitää saada ihan oma nuorisotalo. Tarvetta on.

Nuorten palveluita on tehostettava Vaasassa, ja pääsy nuorisopsykiatrian hoitoon pitäisi olla paljon helpompaa. Lisäksi nuorten omaehtoista harrastustoimintaa on tuettava paljon voimakkaammin. Vaasan kaupungilta odotetaan nyt bändikämppiä, kerhoja, leirejä, tapahtumia ja kunnon taloudellista tukea nuorisourheiluun! Vaasalla on iso vastuu nuoristaan, ja heidän varaansa Vaasan koko tulevaisuus rakentuu. Nuoriin sijoitetut eurot tulevat monin verroin takaisin.

Harri Vallin (vas.)

kuntavaaliehdokas

Vaasa

Kommentoi