Lukijoilta: Vaasassa on hyvä elää ja asua

Olin 17-vuotias kun minusta tuli vaasalainen. Vaasalaisuuteen kuuluu vahvasti meri ja saarielämä. Niinpä minutkin vietiin viikonlopuksi saareen Sundomiin. Saaresta tultiin sunnuntaina ja mentiin Vepsun matsiin. Näin minusta tehtiin vaasalainen, vuosi oli 1972.

Vaasalaisiin oli aluksi vaikea saada kontaktia, mutta uteliaana savolaistyttönä sekin pikkuhiljaa onnistui.

Ensimmäinen koti oli Suvilahdessa, kuinka ihanaa olikaan muuttaa uudelta tuoksuvaan kotiin vauvan kanssa. Näin alkoi perhe-elämä ja arki merenrantakaupungissa nimeltä Vaasa.

Mielestäni Vaasassa on parasta meri ja sen tuoksu tuulineen. Rantareittiä tulimmekin usein kaupungin keskustaan.

Suureen osaa elämääni on vaikuttanut Vaasan ensimmäinen palvelutalo Vuorikoti (nykyinen palvelukeskus) Vöyrinkaupungilla. Muutimme perheeni kanssa sinne talon valmistuessa 1985 ja olimme panemassa alkuun talon toimintaa kiinteistönhoidon muodossa. Talosta muodostui ensin koti ja myöhemmin työpaikka hoitajan roolissa yli kolmeksikymmeneksi vuodeksi.

Ikäihmisten toiveesta lähdin politiikkaan 1990-luvun puolivälissä ja siitä asti olen ollut vaikuttamassa ja puolustamassa heidän asioitaan parhaimmillaan valtuuston ensimmäisen varapuheenjohtajan roolissa.

Ruotsin kieli näyttelee suurta roolia Vaasassa ja on usein puheenaiheena. Minua se ei ole häirinnyt, vaan pidän sitä luonnollisena katukuvaan kuuluvana asiana.

On ollut hienoa olla päättäjänä ja seurata Vaasan kehittymistä.

Mielestäni kaupungissamme puhaltaa nyt myötätuuli. Saamme aalloille Merenkurkun uuden laivan Aurora Botnian, Technology Hub ja akkumateriaalitehdas lupaavat hyvää työllisyyden kannalta. Rantaan ja rannan läheisyyteen on tulossa lisää elämää monessa muodossa!

Olen viihtynyt hyvin Vaasassa, siihen vaikuttanee varmasti myönteinen suhtautuminen elämään ja asioihin.

Olipa missä tahansa käymässä, Vaasaan on aina hienoa palata. Täällä on helppo hengittää raikkaassa merituulessa. Pidetään huolta Vaasasta, Vaasa pitää huolen meistä!

Arja Miettinen (sd.)

kaupunginvaltuutettu

kuntavaaliehdokas

Vaasa

Kommentoi