Lukijoilta: Vähänkyrön Hiiripellontien pyörätie nopeasti työn alle

Hiiripellontien asukkaat Vähässäkyrössä ovat odottaneet kevyen liikenteen väylää tien varrelle jo vuosikymmeniä. Kuntaliitossopimuksessa Vaasan kanssa luvattiin ”10 hyvää ja 9 kaunista”. Monta asiaa on toteutunut, mutta tätä Hiiripellontien ”pyörätietä” odotellaan edelleen.

Kaupungin päättävissä elimissä on jälleen käsillä budjetin laatiminen ensi vuodelle. Toivon todella, että jo investointilistalla olevan Hiiripellontien kevyenliikenteen väylän rakentaminen alkaa ensi vuonna ja valtuutetut huolehtivat rahoituksen pysymisestä ja toteutumisesta tälle tärkeälle hankkeelle. Kaikki suunnitelmat kevyen liikenteen väylän rakentamiseksi ovat jo valmiina.

Nyt syys- ja talvikauden hämärissä aamuin illoin koululaiset liikkuvat pyöräillen tai kävellen kouluun ja kotiin.

Hiiripellontien varrella asuu todella paljon lapsiperheitä, joten tien käyttäjiä on aina pienistä alakoululaisista isompiin yläkoululaisiin. Heidän lisäkseen tiellä liikkuu paljon aikuisväestöä lenkkeilemässä ja pyöräilemässä ympäri vuoden. Monen kulkijan suunta on usein myös hautausmaalle, joka sijaitsee Hiiripellontien varrella.

Vilkas henkilö- ja rekka-autoliikenne Hiiripellontiellä tuovat omat vaaratekijänsä tiellä kulkijoille.

Kevyen liikenteen väylä lisäisi ehdottomasti tien turvallisuutta sekä jalan/pyörällä liikkuville että autoilijoille, joiden ei enää tarvitsisi tehdä äkkinäisiä liikkeitä väistäessään kapealla tiellä kevyttä liikennettä.

Tulevaisuusvisiona Vaasan kaupunki voisi edistää vähäkyröläisten turvallisuutta ja liikunnallisuutta toteuttamalla kevyen liikenteen väylät joen pohjoispuolelle kokonaisuudessaan. ”Pyörätiet” Vöyrin suuntaan, koko matkan Hiiripellontien varrella Tervajoelle asti sekä Jokivarsitien varrella Merikaartoon asti palvelisivat suurta kuntalaisten joukkoa.

Kuntalaiset voisivat lisääntyvässä määrin käyttää pyöräteitä ja samalla kuntoillessaan nauttia Kyrönjoen kauniista maisemista. Tämä olisi myös yksi matkailuvaltti.

Mutta erityisesti lapsiamme ajatellen – Hiiripellontien pyörätie nopeasti työn alle ja valmiiksi!

Anu Simonen

Hiiripellontie, Vähäkyrö

Vaasa

Kommentoi