Lukijoilta: Vahva budjetti pohjalaisten näkökulmasta

Viime päivinä ja viikkoina on uutisoitu traagisista tapahtumista niin lähellä kuin kaukana. Järkyttävät tapahtumat Kuopiossa ja Pietarsaaressa valitettavasti todistavat, että meillä Suomessa on vielä paljon tehtävää syrjäytymisen ja huumeiden väärinkäytön ennaltaehkäisemisessä.

Turkin hyökkääminen kurdien hallitsemalle alueelle Syyriassa tarkoittaa, että meillä Euroopassa ja valitettavasti myös maailmanlaajuisesti – nykyisten haasteiden lisäksi – on edessä ihan uusia ongelmia.

Meidän tulee kaikesta huolimatta tehdä kaikkemme katsoaksemme positiivisesti eteenpäin ja juuri tällä viikolla olemme eduskunnassa keskustelleet talousarviosta, joka on täynnä uskoa tulevaisuuteen. Hallitus panostaa suuresti muun muassa koulutuksen kaikkiin asteisiin, maanteihin ja rautateihin, Vaasan keskussairaalaan sekä korottaa pienimpiä eläkkeitä.

Lisäresurssit poliisille ovat myös hyvin tervetulleita voidaksemme ylläpitää turvallista yhteiskuntaa. Myös suuret lisäinvestoinnit yritysvetoiseen tutkimukseen ja kehitykseen maksavat varmasti itsensä takaisin uusina investointeina, työpaikkoina sekä korkeampana työllisyysasteena.

Työpaikat ovat nimittäin ratkaisevia tulevaisuutemme kannalta ja meidän tulee nostaa hattua kaikille, jotka ovat valmiita investoimaan, ottamaan riskejä ja työllistämään muita.

Henkilökohtaisesti vierailen jatkuvasti erilaisissa yrityksissä ja käytän nyt tilaisuutta hyväksi nostaa hattua kahdelle tuoreimmalle tuttavuudelle: isolle sahatavaran jalostajalle Versowoodille Heinolassa ja pohjalaiselle startup-yritykselle Dealfinderille.

Olemme myös viime aikoina Vaasan kaupungin puolesta isännöineet monia onnistuneita tapahtumia – niin pääministeri Antti Rinteen vierailua kuin naisten UEFA U-19 karsintoja ja naisten maaotteluita. VPS:n – toivottavasti väliaikainen – tippuminen Ykköseen on valitettavaa, mutta tippuminen tulisi nähdä uutena alkuna niin kaupungin jalkapallokulttuurille kuin seudun jalkapalloseurojen syvemmälle yhteistyölle.

Allekirjoittanut on myös tämän viikon täysistunnossa nostanut esiin tarpeen maksuhäiriömerkintäaikojen lyhentämisestä ja EU:n ulkopuolelta tulevien työlupien käsittelyaikojen nopeuttamisesta.

Monet yritykset ovat olleet yhteydessä Maahanmuuttoviraston liian pitkiin käsittelyaikoihin liittyen. Suomella ei yksinkertaisesti ole varaa heittää maasta ulos tai jättää rajojen ulkopuolelle ihmisiä, jotka rehellisesti haluavat tehdä töitä maassamme.

Perjantaina osallistuin hoitoon ja huolenpitoon liittyvää teknologiaa käsittelevään eurooppalaiseen konferenssiin Ruotsin eduskunnassa.

Eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan puolesta painotin, että meidän tulee tehdä kaikkemme ottaaksemme käyttöön teknologiaa, joka parantaa hoidon laatua ja vapauttaa resursseja hoitohenkilökunnan ja asiakkaiden väliselle ajalle. Inhimillistä kohtaamista ei saa missään tapauksessa vähätellä.

Tehkäämme Pohjanmaalla myös yhdessä töitä yhteisen hyvinvointialueen eteen, jossa huolehdimme toisistamme ja tarjoamme maailman parasta hoitoa.

RKP:n kansanedustaja Vaasasta

Kommentoi