Lukijoilta: Valion juustopakkausten painoa valvotaan tarkasti

P. J. Ruohonen nosti 11.10. kirjoituksessaan esiin Valion valmistaman sinihomejuuston painon. Kirjoittaja oli kohdannut pakkauksia, joiden todellinen paino jää alle pakkausmerkinnän, ja koki, että tämä on asiakkaan harhaanjohtamista.

Valio Aura® 170 g:n palan pakkaukseen on painon eteen kirjoitettu e-merkki. Merkki kertoo, että valmispakkaus täyttää valmispakkausdirektiivin vaatimukset ja tarkastuslaitos valvoo valmistajan käyttämiä menettelyjä sisällön määrän varmistamisessa. Direktiivi sallii painon vähäiset alitukset, kunhan pakkausten keskimääräinen paino on yli 170 g. Osa pakkauksista on siis yli merkinnän mukaisen 170 gramman. On harmillista, että kirjoittaja on löytänyt useita pakkauksia, joiden paino alittaa pakkausmerkinnän.

Valio Aura® valmistetaan Äänekosken meijerissä. Äänekosken tehtaalla e-merkinnän vuositarkastus on tehty lokakuun alussa, ja pakkausten painovaihtelut ovat tarkastuksen mukaan valmispakkausdirektiivin sallimissa rajoissa.

Tehtaan omavalvontaan kuuluu, että pakkauskoneelta kerätään dataa painosta ja pakkauslinja hylkää automaattisesti tuotteen, jos sen paino ei ole e-merkinnän sallimissa rajoissa. Direktiivin sallima alaraja Valio Aura® 170 g palan painolle on 162,4 g, ja kaikki P. J. Ruohosen punnitsemat palat olivat yli tämän rajan.

Lisätietoa tuotteistamme ja niiden pakkausmerkinnöistä löytyy verkkosivuiltamme. Kuluttajapalveluamme voi lähestyä verkkosivujemme kautta tai soittamalla tuotepakkauksessa olevaan kuluttajapalvelunumeroon.

Anna Vuorenmaa

liiketoimintapäällikkö

Valio Oy

Kommentoi