Lukijoilta: Valontuojia etsimässä tuomiokirkossa

Kun samaan pakettiin laitetaan linnumaidonlämpöinen sunnuntain kesäilta, juhlallisista juhlallisin Lapuan tuomiokirkko, innostunut Laululux-lapsikuoro, taitavat säestäjät flyygelillä Juha Maunu ja Eliina Somppi, ja kaksi persoonallista komeaäänistä uutta tangokuninkaallista, Pirita Niemenmaa ja Johannes Vatjus, niin mikä ettei kansa lähtisi jonottamaan paikkaansa tuntia ennen esitystä kolmelle kirkon ovelle.

Ja kun vielä lisätään hyvin yleisönsä tavoittava juontaja, vuoden 2013 tangokuningas Kyösti Mäkimattila, niin jokainen kirkontäyteisestä yleisöstä sai mitä tuli hakemaan: lumouksellinen tunnelma sielun sopukoihin suljettavaksi.

Hartauden pitäneen kappalaisen Laura Lahdensuon mukaan illan laulut johdattivat kuulijan sykähdyttävällä tavalla lapsuuden iltoihin.

Juontaja Mäkimattila myös lauloi pienestä valoilmiöstä Laulu valonkantajille toivoen, että meillä jokaisella olisi sellainen.

Kun edellisiltana tangokuninkaallinen Arja Koriseva televisiolähetyksessä lauloi, että ollaanhan tähtiä toistemme yllä, niin valoa elämäämme tulee paljon, kunhan huomaamme sen, valontuojat ympärillämme.

Itse konsertissa tylsänkin vaatimuksen voi pukea myös huumoriin, kuten juontaja Mäkimattila:

– Ovathan kaikki muistaneet laittaa matkapuhelimensa äänen mahdollisimman kovalle, jos odottaa sitä tärkeää puhelua tämän konsertin aikana, niin varmasti sitten kuuluu kesken konsertin?

Maritta Keltikangas

Kommentoi