Lukijoilta: Valtaavatko formulapyöräilijät kuntoradat?

Viuh… ohi meni että vilahti. Ja mennessään vielä puuskutti kiroillen: ”pois alta”.

Siinäpä erään ”vastuullisen” Simpsiön kuntoradalla pyöräilleen henkilön huudahdus ohittaessaan ”huippumaasturillaan” meidät patikkakuntoilijat. Ja näin on käynyt jo useamman kerran. Tosin ne muut tapaukset ilman kirosanoja.

Maastopyöräily on nyt pop. Se on selvä se.

Mutta tämä formulamallinen fat bike -pyöräily alkaa vauhdillaan jo vaarantaa tavallisten kuntoilijoiden turvallisuuden. Pyöräilijät tulevat takaa vauhdilla, ja kun pyörä on suhteellisen hiljainen menopeli, sen tulon huomaa vasta, kun pyöräilijä hurauttaa ohitsesi.

Siinä sitä sitten sydän pamppaillen hypitään kuntoradan kahta puolen, kun ei tiedä, kummalta puolelta formulakuski sinut ohittaa.

Mihin ihmeeseen on kilikello kadonnut näistä ”formuloista”? Niitä ei kuulemma edes ole.

Jäljelle jää vain pyöräilijän oma äänitorvi. Ja siltä osin sanavarasto kuulosti olevan aika heikko: ”ei tämä baana yksin teidän kuntoilijoiden ole, tana.

Kun maan osaavimmat suunnittelijat miettivät nyt mm. Lapuan Simpsiölle pyöräilijöille omaa reitistöään, kannattaa huomioida, että pyöräilijöille tehdään sellaiset reitistöt, joissa tavalliset kuntoilijat eivät joudu väistelemään takaa tulevia rallittelijoita.

Osmo Autio

Lapuan Ritavuorelta

Kommentoi