Lukijoilta: Valtion kummallinen koronatiedotus

Tuli mainostenjakajan jakama mainosnippu meillekin. Se ei ole ollenkaan kirkossa kuulutettu, että se tulisi joka viikko, kuten kuuluisi. On välillä laitettu palautetta, kun ei mainoksia ole näkynyt, tosin viime aikoina ne ovat tulleet, kuten kuuluukin, vaan kylläkin vasta torstaina aamulla olleet laatikossa, kun tietääkseni pitäisi olla keskiviikkona kohtuulliseen aikaan vastaanottajalla.

Ainakin keskiviikko on merkitty ilmestymispäiväksi.

Huomasin, että valtio näköjään jakaa oman tiedotteensa yksityisten mainosjakajien avulla! Sen verran asiasta ymmärrän, että julkinen tiedote on jaettava jokaiseen talouteen, myös sellaisiin, joissa lukee mainoskielto.

Kuinka hyvin se sitten on todella jaettu jokaiselle? Pelkään pahoin, että ei läheskään kaikille, kuten olemme lukeneet yleisönosastoilta ja muutenkin, ystävien ja sukulaisten kanssa asiasta polemiikkia käyneet ja huomanneet, että eivät edes mainoksetkaan mene kaikille, joille ne kuuluisi jakaa.

Onhan se kumma, kun valtio yrittää säästää sellaisessa paikassa, jossa jo etukäteen jokainen vähänkään ymmärtävä tietää, että ainut varma, ainakin paljon varmempi perillemeno tapahtuu vain valtion oman liikelaitoksen, Postin avulla, ei yksityisten, epävarmempien mainosfirmojen kautta.

Pahoin pelkään, että tämän säästämisen johdosta jäi kymmeniätuhansia talouksia Suomenmaassa vaille tätä joka talouteen tarkoitettua, tärkeää tiedotetta.

Olisi kiva tietää, kuka tämän päätöksen suosia yksityisiä firmoja, ennen omaa, valtion laitosta, on tehnyt?

Luulisi Postin kautta olevan myös halvempaa. Kustannukset olisivat vain menneet taskusta toiseen, pysyneet valtion sisällä. Nyt voitot jakamisesta menivät yksityisten taskuun, ja mikä pahinta, paljon enemmän jäi talouksia, jotka eivät tiedotetta saaneet.

Päättäjät, menikö tämäkään oikein?

Ari Leppälä

Seinäjoki

Kommentoi