Lukijoilta: Vanhusten kuolemat

Katsellessani tilastoja koronaan kuolleiden määristä 6.1.21–26.3.21, kuolleiden määrä oli 817 henkilöä. Ikärakenteen mukaan 80 vuotta täyttäneitä oli 540 henkilöä, 70 täyttäneitä 195, 62 vuotta 62 ja 50 vuotta 28 henkilöä.

Ihmettelen, mistä nämä 80 täyttäneet saivat tartunnan. Oletan, etteivät tämän ikäluokan henkilöt kulje yökerhoissa, ravintoloissa ja pieni osa heistä käyskentelee suurien markettien käytävillä.

Syylliseksi leimautuvat nuoremmat ikäluokat jotka, julkisuuden mukaan, käyttävät edellä mainittuja palveluja ja on todettu, että sieltä koronatartunnat lähtevät levitykseen.

Mistä sairaaloissa ja hoitolaitoksissa hoitohenkilökunta saivat tartunnan? Olisiko hallituksen pitänyt antaa ajoissa ohjeet, että rokotukset aloitetaan työssä käyvien ikäluokasta, sairaalan henkilökunnasta ja tartunnan mittauksilla.

Jotenkin tuntuu, ettei hallituksella ollut kokemusta ja taitoa hankinnoissa ja lääkkeiden jaossa, vaikka tunnetusti avustajien määrä on huomattavan suuri kautta aikain. Olihan lisäksi sitä poliittista riitelyä opposition kanssa, mielestäni sieltä tuli asiallista asiaa hallituksen käyttöön, mutta käyttöön ei tainnut paljon mennä.

Kirjoittaja sai piikkinsä muutama viikko sitten, että kaikki ok.

Matti Latva-Panula

Ilmajoki

Kommentoi