Lukijoilta: Vapaaehtoistyön mahdollisuuksia tarjolla

Kesä on kääntymässä syksyyn ja ihmiset aktivoituvat erilaisten ja uusienkin harrastusten pariin. Jos olet joskus miettinyt vapaaehtoistyötä, niin Pohjanmaan alueella sillä saralla on paljon vaihtoehtoja. Alueella toimii yli 3 700 erilaista yhdistystä ja järjestöä, jotka tarjoavat vapaaehtoistyön mahdollisuuksia. Esimerkkeinä mm. potilas- ja omaisjärjestöt, hyväntekeväisyysjärjestöt, liikunta- ja kulttuurijärjestöt sekä asukas- ja kyläyhdistykset.

Koottua ja kattavaa tietoa näistä kaikista alueen järjestöistä ei ole olemassa, mutta netistä hakusanalla hakemalla voit löytää ainakin jotain tietoa. Esimerkiksi Vaasan kaupungin sivuilta löytyy jonkun verran koottua tietoa paikallisjärjestöistä ja samoin Pohjanmaan Yhdistykset ry alueen sote- ja hytejärjestöjen katto-organisaationa tarjoaa tietoa omista jäsenjärjestöistään.

Yhdistykset tarjoavat mahdollisuuden osallistua, antaa oman arvokkaan panoksensa jonkun itselleen kokemansa tärkeän asian puolesta. Parhaimmillaan yhdistystoiminta tuo ihmisen elämään merkityksellisyyttä, sen parista löytää uusia ystäviä ja näin se torjuu myös yksinäisyyttä.

Tervetuloa järjestöjen pariin, meillä voit hyödyntää omaa osaamistasi ja myös hankkia järjestökoulutuksen kautta itsellesi uutta osaamista. Voit toimia esim. tapahtumien- ja kahvituksien järjestäjänä, rahastonhoitajana, kotisivujen päivittäjänä, vertaistukihenkilönä, sairaalavapaaehtoisena tai ryhmän ohjaajana.

Vapaaehtoistehtäviä löytyy paljon myös kulttuurin ja liikunnan saralta, esim. kulttuurikaveri- ja liikuntaystävä-toiminnassa voit lähteä seuraksi teatteriin, taidenäyttelyyn tai vaikkapa luontopolulle.

Tehdään yhdessä hyvää!

Markku Pulli

hallituksen puheenjohtaja

Tuula Jäntti

toiminnanjohtaja

Pohjanmaan Yhdistykset ry

Kommentoi