Lukijoilta: Varhaisjakelijat ovat jo pitkään olleet nälissään

Postin lakko sai Suomen seisahtumaan. Sen suhteen päästiin kuitenkin onnelliseen lopputulemaan. Toivotaan vielä, ettei seuraavaksi aloiteta yt-neuvotteluita ja potkita työntekijöitä ulos samalla Postin johdon palkkoja korottaen.

En voi olla muistuttamatta että 2 700 varhaisjakelijaa siirrettiin ”hiljaa” (siis ketään ei kiinnostanut) marraskuussa 2017 PAU:sta Teamiin. Palkat näillä raskasta yötyötä tekevillä ihmisillä alenivat 20–60 prosenttia. Palkat suurimmalla osalla olivat ennen alennusta vain 1 200–1 500e/kk bruttona. Jokainen voi miettiä millaisen loven tämä palkkojen alennus teki työntekijöiden tuloihin.

Jos Antti Rinne on sitä mieltä että tällainen työehtoshoppailu ei sovi valtion omistuspohjaisille yhtiöille, voiko näitä ”alipalkattuja” yötyöläisiä vielä pelastaa takaisin PAU:n työehtosopimuksen alle?

Tätä muutosta oli siunaamassa silloin liikenne- ja viestintäministeri pääministeri Juha Sipilän vaikuttaessa taustalla. Ministeri Berner jättikin kauaskantoisia seurauksia sooloilustaan monella saralla.

Toivon monen onnettoman yötyötä tekevän suulla, että heidänkin hätänsä kuultaisiin ja käytäisiin vielä läpi mahdollisuus virheen oikaisuun jota ei silloin kukaan ollut puolustamassa.

Sini Hirvonen

Nurmo

Kommentoi