Lukijoilta: Varoitus Ristinummesta!

Aivan aluksi kiitän Pohjalaista siitä, että se kaikkien vuosien saatossa on jatkanut hyvää työtään varoittaessaan Ristinummella vaanivista vaaroista. Haluan kuitenkin vielä korostaa muutamia asioita, joita ei ehkä ole riittävästi huomioitu näissä kirjoituksissa.

Ensiksikin varoitan kaikkia lapsiperheitä muuttamasta alueelle, koska yli-innokkaat ja liian pätevät opettajat ohjaavat lapsia jopa niin, että kannustavat joukoittain oppilaita kuluttamaan yhteiskunnan varoja yliopistoihin ja korkeakouluihin!

On olemassa suuri vaara, että nuoret joutuvat jatkossa EU-parlamenttiin, kansanedustajiksi, yritysjohtajiksi, lääkäreiksi, juristeiksi, yrittäjiksi tai jopa kulttuurin pariin!

Kouluissa myös harrastetaan valitettavan monipuolisesti liikuntaa, matematiikka, kieliä ja musiikkia. Variskan yläasteen yhteydessä toimii jopa kirjasto, joka jo pienestä pitäen salakavalasti houkuttelee lapset ja nuoret itsenäiseen tiedonhankintaan.

Kun nämä nuoret sitten siirtyvät työelämään ja veronmaksajiksi, on suuri vaara, että heidän verovaroillaan voidaan jatkaa näitä yhteiskunnan palveluja!

Toinen hyvin vaarallinen asia Ristinummella on luonnon läheisyys. Yhdenkään metsiä tai luontoa pelkäävän ei tule muuttaa Ristinummelle! Täällä vallitsee paikoittain hyytävä luonnon rauha ja hiljaisuus, jota ei pääse pakenemaan edes kaduille!

Suuret vaahterat ja lehmukset sekä muutenkin hyvinvoiva luonto houkuttelee sietämättömällä tavalla metsäretkille, marjaan, sieneen ja lintubongaukseen.

Myös hyväuskoiset lapset houkutellaan mm. Pilvilammen kauniilla maisemilla luontoaktivisteiksi ja retkeilijöiksi. Tällainen asenne ruokkii vaarallisesti luonnonsuojelua ja kansalaisaktivismia!

Alueen asukkaiden muutosvastarinta lienee kuitenkin pahin vaara Ristinummella. Asukkaat eivät suostu muutamaan pois, vaikka Vaasan kaupunki on tehnyt kaikkensa esimerkiksi julkisten kulkuyhteyksien vähentämisellä.

Ristinummelaiset tarrautuvat suuriin asuntoihinsa ja remontoivat niitä ja jopa taloyhtiöitä surutta! On huolestuttavaa, että tällaista kulutusta ruokkii usein velaton asunto ja edulliset hinnat. Myös naapurit tulevat hyvinkin tutuiksi, ja talkoohenkinen kylämentaliteetti pidättelee ihmisiä sitkeästi alueella.

Hienosta leikkipuistostakin saattaa uussuomalainen lapsi huudahtaa kirkkaalla suomen kielellä: ”Hei setä, kato kuinka mä kiikun!”

On harmillista, että edes poliisi ei ymmärrä Ristinummen vaarallisuutta. Supistusten kurimuksessa olevaa poliisikuntaa on ymmärrettävä; heitä työllistävät ehkä enemmän muut alueet!

Reijo Möttönen

rkm, 40 v. vaarojen keskellä asunut

Kommentoi