Lukijoilta: Vastaus Antti Kurvisen kirjoitukseen

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen kysyi Ilkka-Pohjalaisen kirjoituksessaan 19.9.2020, että mikä on perussuomalaisten ja kokoomuksen vaihtoehto tässä vaikeassa taloustilanteessa. Voin vastata perussuomalaisten osalta. Perussuomalaisten mielestä julkinen talous ei ole kestävällä pohjalla ja näin oli jo ennen koronaa. Perussuomalaisten mielestä suomalaisten verorahat pitää laittaa suomalaisten hyväksi, ei EU-tukipaketteihin ja maailmanparannushankkeisiin.

Kurvinen unohti kirjoituksessaan mainita, että keskusta on ollut apupuolueen asemassa täysin rähmällään tukemassa vihervasemmistolaisen hallituksen talouspolitiikkaa. Keskustahan tiesi jo hallitukseen lähtiessään vuoden 2019 keväällä, mitä Rinteen hallitusohjelma piti sisällään. Eli veronkorotuksia ja maailmanparannushankkeita. Nyt turha enää selitellä, kun keskusta on päättänyt edelleen jatkaa mukana punavihreässä hallituksessa.

On huomioitavaa, että keskusta on sellaisessa hallituksessa mukana, jonka kiilusilmäinen ilmastopolitiikka tuhoaa suomalaista maataloutta ja laittaa tavalliset suomalaiset maksamaan miljardien EU tukipaketin. Useita keskustalaisia poliitikkoja on jo loikannut perussuomalaisiin, koska moni keskustalainen on pettynyt puolueen hallituspolitiikkaan. Sama kehitys näyttää jatkuvan myös tulevaisuudessa.

Hallitus nostaa veroja ja vaikeuttaa ihmisten työllistymistä, koska ihmisten ostovoima heikkenee. Onneksi sentään saadaan verorahoilla työllistettyä yli tuhat virkailijaa työvoimatoimistoihin töihin.

Itse ongelmaan, eli työttömyyteen hallituksella ei ole ratkaisuja. Päinvastoin, hallitus pahentaa työttömyyttä veronkorotuksilla. Kurvinen unohti myös mainita kirjoituksessaan, että hallituksen työllisyystavoite 30 000 uudesta työpaikasta karkaa vuosikymmenen loppuun.

Jukka Mäkynen (ps.)

kansanedustaja

Vaasa

Kommentoi