Lukijoilta: Vastaus Esko Lehtimäelle

Ystäväni Esko Lehtimäki kertoo järkyttyneensä monien metsänomistajien tavoin luettuaan Maaseudun Tulevaisuudesta toimittaja Jukka Koivulan jutun kokoomuksen metsäpolitiikasta.

Koivulan omaperäinen johtopäätös on, että avohakkuisiin kokoomus suhtautuisi kuulemma nihkeästi ja osa kokoomuslaisista ajaa puolueen linjasta poiketen enemmän metsätalouden ja metsänomistajien etua painottavaa politiikkaa.

Toimittaja perustaa arvionsa pariin sitaattiin kokoomuksen ympäristöohjelmasta. Raskauttavina lauseina Koivula nostaa esiin:

1. ”Metsänhoidon menetelmiä voidaan ja on syytä edelleen kehittää hiilen sidonnan lisäämiseksi lähivuosikymmeninä.”

2. ”Uudistusikäisen metsän kasvu samankokoiseksi hiilivarastoksi kestää vuosikymmeniä. Avohakkuun jäljiltä maaperä vapauttaa vuosikymmeniä hiiltä ilmaan enemmän kuin uusi taimikko sitoo kasvuunsa. Samalla järeästä puusta tehdyissä puutuotteissa hiili voi varastoitua jopa satoja vuosia.”

3. ”Hiilinielujen kannalta on iso merkitys sillä, tehdäänkö päätehakkuu metsässä, jonka puut ovat keskimäärin esimerkiksi 60- vai 80-vuotiaita.”

Jos näiden lauseiden perusteella tehdään johtopäätös, että kokoomus suhtautuu nihkeästi avohakkuisiin, Esko Lehtimäen ja metsänomistajien on enemmän syytä järkyttyä toimittaja Jukka Koivulan jutun tasosta.

Kokoomus on vankka suomalaisen metsänomistajan turva. Sen voit varmistaa lukemalla kokoomuksen maaseutuvaltuuskunnan 12.2.2019 julkaisemia metsäpoliittisia linjauksia.

Ne löytyvät kokoomuksen kotisivuilta.

Janne Sankelo (kok.)

kansanedustaja

Kauhava

Kommentoi