Lukijoilta: Vastaus Ida-Emilia Reinille

Kun Ida-Emilia Reini kirjoittaa (12.2. Ilkka-Pohjalainen) Israelin ja palestiinalaisten konfliktista, niin usva laskeutuu hämärtämään kaiken järjellisyyden ja moraalin.

Israelin kritisoiminen on hyväksyttävää, kuten minkä hyvänsä muun maan, kun siihen on syytä. Mutta sama kritiikki tulisi silloin kohdistaa myös muihin valtioihin. Pelkän Israelin syyttäminen on antisemitististä.

Hamas, joka hallitsee mm. Gazassa, on palestiinalainen islamistinen järjestö ja Palestiinan parlamentin suurin puolue. Peruskirjansa mukaisesti Hamas vastustaa rauhanomaista ratkaisua palestiinalaiskysymykseen. Sen tavoitteena on luoda islamilainen valtio alueelle. Tätäkö Ida-Emilia Reini kannattaa?

Hamasin peruskirja, joka kehottaa itsensä uhraamiseen, yllyttää Israelin tuhoamiseen sekä juutalaisten surmaamiseen kaikkialla. Hamas ja muut terroristiryhmät ovat jo vuosia lähettäneet itsemurhapommittajia Israelin kaupunkeihin, laukaisseet raketteja Gazasta.

Hamas ei ole tehnyt mitään suojellakseen Gazan asukkaita. Se käyttää siviilirakennuksia päämajoinaan, asevarastoinaan, sekä raketinlaukaisualustoinaan. Hamasille siviilin elämä on yhdentekevä, jos sitä voidaan käyttää propagandatarkoituksiin. Hamas käyttää siviilejä kilpinään, omankin ilmoituksensa mukaan.

Juhlintaa ja ilonpitoa seurasi myös useissa palestiinalaistaajamissa Jerusalemin synagogassa tapahtuneen verisen iskun jälkeen. Ihmiset tanssivat kaduilla ja ihmisille jaettiin makeisia. Voi vain kuvitella millaisen yhteiskunnan Palestiinan valtio tuottaisi. Kaipaako Lähi-itä todellakin tätä terrorivaltiota?

Israel on kokemuksesta oppinut, että kansainvälisen yhteisön mielipiteen noudattaminen johtaa turmiollisiin seurauksiin. Vuonna 2005 yksipuolisesti purettiin jokaisen siirtokunnan ja Israel siirsi jokaisen kansalaisensa Gazan kaistalta. Johtiko se rauhaan? Ei totisesti. Se edesauttoi Irania lähettämään sinne terroristikannattajansa perustamaan terroripesäkkeen Israelin rajojen tuntumaan.

Gazan demilitarisointi, jota Israel on vaatinut, olisi niin gazalaisten kuin Israelinkin kannalta parasta. Israelin ja Egyptin ylläpitämä saarto voisi vähitellen päättyä ja gazalaiset aloittaa normaalin elämän. Mutta paremmasta maailmasta on turha toivoa niin kauan kuin kaksinaamainen suhtautuminen terrorismiin jatkuu.

Peter Östman (kd.)

kansanedustaja

Luoto

Kommentoi