Lukijoilta: Vastaus Kari Hokkasen kirjoitukseen: Oikeisto ei saanut vaaleissa enemmistöä

Kari Hokkanen oikaisi Ilkka-Pohjalaisessa (7.9.) julkaistua kirjoitustani Suomi on Kreikan tiellä! Kirjoitin seuraavasti: Sanna Marinin hallitus on vasemmistolaisin hallitus Suomessa vuosikymmeniin, vaikka viime eduskuntavaaleissa oikeistopuolueet saivat selvän enemmistön eduskuntaan. Onko tämä todellista demokratiaa?

Kari Hokkasen selvennyksen mukaan oikeistopuolueet eivät saaneet enemmistöä eduskuntaan viime vaaleissa, koska keskusta ei ole oikeistopuolue.

Olen aina luullut, että maalaisliitto, keskustapuolue ja tätä nykyä Suomen Keskusta on oikeistolainen puolue. Olen koko ikäni asunut Isojoella keskustalaisten kanssa ja pitänyt heitä oikeistolaisina? Olenko ollut niin väärässä?

Kari Hokkanen jatkaa: On todella kummallista väittää, että viimeksi olisi loukattu demokratiaa. Kirjoituksessani en väittänytkään, että demokratiaa olisi loukattu viime hallitusratkaisussa. Esitin pohdittavaksi kysymyksen. Onko tämä todellista demokratiaa?

Keskusta kärsi viime vaaleissa suurimman vaalitappion sataan vuoteen ja menetti 18 eduskuntapaikkaa. Tästä huolimatta keskusta lähti vasemmistohallituksen tukipuolueeksi Antti Rinteen hallitukseen.

Nykyinen pääministeri Sanna Marin on vasemmistolaisin pääministeri sitten Rafael Paasion ja Kalevi Sorsan. Tähänkö suuntaan keskusta haluaa viedä Suomea?

Pääministeri Juha Sipilän johtama keskustan, perussuomalaisten ja kokoomuksen porvarihallitus sai hyviä tuloksia aikaan. Valtion talous saatiin lähes tasapainoon ja velkasuhdetta alennettua. Rakenteellisia uudistuksia tehtiin. Vastuuta kannettiin yhdessä vaikeissakin päätöksissä.

Keskusta kärsi kuitenkin ison vaalitappion. Miksi keskusta yrittää palauttaa kannatustaan olemalla vasemmistohallituksen tukipuolue?

Sopii ihmetellä mikä on keskustan poliittinen linja. Käännytäänkö tuulen mukana aina sinne, missä on ministeripestejä tarjolla? Linja tämäkin, ei tosi kovin vakuuttava.

Kirjoitukseni muihin kohtiin Hokkasella ei ollut huomautettavaa.

Erkki Syväoja

Pohjanmaan Kokoomuksen piirihallituksen jäsen

Isojoki

Kommentoi