Lukijoilta: Vastine Napuen muistomerkin juhlasta

Ilkka-Pohjalaisessa perjantaina 10.7. on yleisönosastonkirjoituksessa Anna-Maija Salo ottanut kantaa tänään järjestettävään Napuen juhlaan. Oikaistaksemme mahdollisia väärinkäsityksiä, haluamme täsmentää muutamia asioita.

Juhlan toteuttamisessa olemme huomioineet viranomaisten vaatimukset ja ohjeet. Juhlaa on valmisteltu niin, että turvalliset etäisyydet ovat mahdollisia. Iltajuhla järjestetään sadan vuoden takaiseen tapaan Isonkyrön vanhassa kirkossa. Nyt viranomaisten päätösten mukaan sinne ei voida ottaa suurinta sallittua osallistujamäärää (350) ja käytössä on vain joka toinen penkkirivi. Muistomerkillä yleisö voi sijoittua eri alueille. Äänentoisto on järjestetty, kuten kirkossakin.

Jokaisen terveyden turvaamiseksi on järjestelyitä, joista mittavin on tilaisuuden taltiointi videodokumentiksi. Sen on ennakkoon tiedotettu tulevan julki ensi maanantaina. Näin yhä korona-aikana mm. ihmismassoja välttelevien ei ole välttämätöntä saapua tilaisuuteen, vaan videon voi katsoa läheistensä kanssa kotosalla.

Positiivinen erityiskohtelu on tietoinen valinta, eikä se ole ikärasismia ja syrjintää. Riskiryhmiä on muissakin ikäluokissa kuin yli 70-vuotiaissa.

Olemme varautuneet siihen, että paikan päälle saapuu henkilöitä, jotka eivät ole ilmoittautuneet ennakkoon. Jokaisen paikalle saapujan nimitiedot kerätään, kuten viranomaiset velvoittavat. Lisäksi ennakkoilmoittautuminen onnistuu, vaikka henkilöllä ei ole internet-yhteyksiä.

Ikävää, jos joku on pahoittanut mielensä siksi, että haluamme viettää yhä poikkeuksellisena aikana muistomerkin 100-vuotisjuhlan sen varsinaisena merkkipäivänä. Pukeudutaan juhlaan säänmukaisesti.

Helena Tuuri-Tammela

juhlatoimikunnan puh.joht

Antti Iivari

hyvinvointijohtaja, Isonkyrön kunta

Kommentoi