Lukijoilta: Vedätetäänkö valtuustoa pesäpallokentän siirrossa?

Vaasan kaupungin teknisen toimen johtaja Markku Järvelä väittää Ilkka-Pohjalaisen jutussa (5.5.), että Vaasan valtuutetut ovat jo hyväksyneet pesäpallokentän siirron osittain meren päälle päättäessään asemakaavasta. Ei pidä paikkaansa. Kaupungin korkeana virkamiehenä Markku Järvelä on vaarassa ylittää valtuutensa edistäessään pesäpallokentän siirtoa osittain meren päälle ilman poliittista päätöstä.

On perustietämystä, että kaava mahdollistaa, mutta ei pakota. Kaavat sisältävät monenlaisia varauksia, jotka eivät välttämättä koskaan toteudu ja kaavoja voidaan myös tarvittaessa muuttaa.

Kaavamuutoksia valtuusto hyväksyy vuosittain lukuisia. Tällä hetkellä ei ole olemassa poliittista päästöstä kentän siirrosta osittain meren päälle eikä siihen ole osoitettuna varoja kaupungin budjetissa.

Virkamiesten tiedonannossa on erikoisia piirteitä. Ilkka-Pohjalaisen toimituksen kysyessä hankkeen raha-asioista, virkamies toisensa jälkeen kehottaa soittamaan asiasta Järvelälle. Järvelältä ei selvää vastausta heru, vaan vastuuta vieritetään komentoketjussa alaspäin kuntatekniikan johtaja Jukka Talvelle. Talvi taas ei vastaa lehden soittoihin eikä soittopyyntöihin.

Hiljattain julkaistussa (23.4.) lehtijutussa Talvi vahvisti, että pesäpallokentän kohtalo on ratkaistu ja vaihtoehtoisia paikkoja etsittiin, mutta ainoaksi vaihtoehdoksi jäi rakentaa kenttä osittain meren päälle Vaasan Hietalahteen. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan hankkeen kustannusarvio pyörii haarukassa 3–10 miljoonaa euroa.

Rahaa tarvitaan kipeästi esimerkiksi katuinfran korjausvelan purkamiseen sen ollessa jo useita kymmeniä miljoonia euroja. Siksi on hyvä etsiä pesäpallostadionille järkevämpi ratkaisu ja käyttää liikenevät rahat esimerkiksi katujen kunnon parantamiseen.

Tomi Kaunismäki (kd.)

kaupunginvaltuutettu

kuntavaaliehdokas

Vaasa

Kommentoi