Lukijoilta: Velkasähkörahaa jaossa

Tälle nykyiselle hallitukselle näyttää jääneen täysin epäselväksi käsite velka. Ikään kuin se olisi ehtymätöntä tuloa.

Hallitus, joka kokenutta valtionvarainministeriä myöten pitää kuuden miljardin vaihtamista kahteen miljardiin meille edullisena, on kyllä pahasti tietämyksen ulkokehällä. Unionin jäsenyys se vain maksaa.

Tänä käsittämättömänä sähköähkyn aikana rahaa jaetaan autokannan uudistumisen toivossa pääasiassa niille, jotka muutenkin pystyvät ”sähkärinsä” hankkimaan.

Autojen lisäksi avustusten kohteita ovat sähköpyörät, -potkulaudat ja jopa joukkoliikenneliput!

Se vanhin ja saastuttavin autokanta on kuitenkin niillä henkilöillä, joiden ansiotaso ei avustusten myötäkään riitä uuden auton, saati sähköauton hankintaan. Tämä väestönosa ajaa myös vähemmän kuin varakkaampi väestönosa. Eivät siis ole ensimmäisinä avustusjonoissa ja päästöjen kannalta on kyse lillukanvarsista.

Hallituksen hinku ilmaisjakeluun näkyy siinäkin, että kasvomaskeja piti jakaa ilmaiseksi. Siitä seurasi hintojen kipuaminen pilviin, olihan rahoittajana kasvoton valtio, siis me.

Tästä sähköhysterian lietsonnasta puuttuu vain se oleellinen; millä sähköä tuotetaan?

Sähköauton nimikkeeksi sopisi paremmin ydinvoima-auto, jos Olkiluoto kolmosen joku uskaltaa joskus käynnistää. Tai hiili-, tuontiturve- tai tuontisähköauto!

Sitten kun sähkömopo, sähkömoottoripyörä ja sähkövesiskootteri ynnä sähkölentokone ovat avustettavien hankintojen listalla, olisi ehkä aika ottaa käyttöön myös sähkötuoli.

Reino Elomaa

Seinäjoki

Kommentoi