Lukijoilta: Verotuksen oikaisuvaatimusten käsittelyaika lyhenee talven aikana

Tilitoimistoyrittäjä kertoi Ilkka-Pohjalaisessa 17.10. kokemuksiaan oman verotustensa oikaisuvaatimuksen käsittelystä. Kirjoittaja on oikeassa, että verotusten oikaisuvaatimusten käsittelyajat ovat venyneet kohtuuttoman pitkiksi muutaman viime vuoden aikana.

Tilanne on hyvin valitettava. Oikaisuvaatimusten käsittelyyn kuluu tällä hetkellä 16–18 kuukautta, kun Verohallinnon tavoite on, että käsittelemme oikaisuvaatimukset kuudessa kuukaudessa.

Olemme reagoineet tilanteeseen ja palkanneet lisää työntekijöitä käsittelemään oikaisuvaatimuksia.

Tänä syksynä palkkasimme 200 määräaikaista työntekijää purkamaan tilannetta. Tavoitteena on, että oikaisuvaatimusten käsittelyaika olisi kuusi kuukautta huhtikuun 2022 loppuun mennessä.

Verotukseen voi tehdä oikaisuvaatimuksen, jos huomaa omassa verotuksessa virheen. Jos omaan verotukseen täydentää tietoja ennen verotuksen päättymispäivää, oikaisuvaatimusta ei tarvitse tehdä. Esimerkiksi vuoden 2020 verotuksen osalta verotus päättyy eri henkilöillä eri aikaan kesä–lokakuun välisenä aikana.

Kun oma verotus on jo päättynyt ja verotukseen haluaa muutoksen, pitää tehdä oikaisuvaatimus. Ohjaamme asiakkaan tekemään oikaisuvaatimuksen myös, jos hän on eri mieltä Verohallinnon tekemästä ratkaisusta. Oikaisuvaatimus on aina hitaampi tapa asiakkaalle saada verotukseensa muutosta kuin toimia annettuna veroilmoituksen täydentämisen määräpäivänä keväällä.

Pirjo Ala-Koivula

ylitarkastaja

Verohallinto

Kommentoi