Lukijoilta: Verovaroilla saatu

Ajoin pikitietä pitkin lakaisukoneen perässä. Hiekka pöllysi ja puhdasta maantietä tuli. Sanoin ääneen, että rikas maa ollaan, kun maanteitäkin lakaistaan. Ajatuksissa muistan talven loistavasti hoidetut ladut, nyt aukeavat kuntopolut, uimarannat ja puistot. Kiitos vaan.

Kiitän myös eläkeläistä, joka soitti vaaliasiaa. Hän muistutti vanhusten hoivan tärkeydestä ja kunnan mahdollisuuksista siinä. Oikeaan aikaan kotipalvelu ja sitten oikeaan aikaan vanhainkotivaihe. Silloin kun kunnan palveluita tarvitaan, tarvitaan turvallisuutta ja ihmisrakkautta.

Mutta tuo eläkeläinen yllätti toisella asiallaan. ”Me vanhukset haluamme, että työikäisten lastemme arki sujuu, että töitä riittää ja he jaksavat keskellä ruuhkavuosiaan”, hän sanoi. Me haluamme ensinnäkin, että lapsia syntyy. Me korostamme lasten ja nuorten hyvinvointia. Kunta tekee monia päätöksiä, joilla vaikutetaan perheiden elämään. Lapsiperheiden köyhyys pitää hoitaa pois heti, ei riitä vuosikausien odottelu. Lapsen nimi on tänään. Puheestaan kuului lämmin lähimmäisyys, johon on helppo yhtyä.

Tuo leskeksi jäänyt vanhus on itse hyväkuntoinen järjestöihminen. Järjestöillä on euroissakin laskettuna valtava vaikutus yhteiskuntaamme. Puhumattakaan siitä henkisestä hyvinvoinnista, jota ne jakavat. Kaikki vammaisjärjestöt, eläkeläisjärjestöt, urheiluseurat, käsityöpiirit, taidekerhot, lukupiirit jne. eivät saa palkkaa eivätkä pyydystä voittoa.

Vapaaehtoistyötä kannattaa tukea kunnan päätöksin. Esimerkiksi maksuttomat kokoontumistilat olisi iso apu jokaiselle järjestölle ja vähäisetkin avustusrahat kannustavat työhön. Yhteisöllisyys yhdistää.

Hanna Mäkynen (kesk.)

sosiaalineuvos, eläkel.

kuntavaaliehdokas

Seinäjoki

Kommentoi