Lukijoilta: Vesijettiterrori kukoisti taas Nummijärvellä juhannuksena

Jo monena vuonna Nummijärven ranta-asukkaat ovat voimattomina seuranneet kuinka jettiterrorit aiheuttavat häiriötä normaaliin elämiseen. Taas tänä juhannuksena nämä häiriköt pitivät ilojuhlansa Nummijärvellä.

Mentiin jopa niin pitkälle, että aiheutettiin jopa vakava vaaratilanne uistelua harrastaville nuorille. Jetin käyttäjä ajoi uistelijoiden veneen viereen. Uistelijat pyysivät häiritsijää poistumaan. Lähtiessään veneen luota jetin käyttäjä aiheutti voimakkaan vesisuihkun veneen laitaa vasten sillä seurauksella, että vene kallistui voimakkaasti ja laidan yli alkoi tulla vettä veneeseen. Kalastajat kastuivat läpimäriksi. Yhdeltä kalastajalta putosi kännykkä veneeseen ja meni mahdollisesti rikki. Tämäkin tapaus on osoitus jetin käyttäjien röyhkeydestä.

Tämä monivuotinen terrorisointi täytyy saada jollakin tapaa loppumaan. Jo joitakin vuosia sitten Kauhajoen osakaskunta (järven omistaja) keskusteli jettien käytöstä Nummijärvellä. Keskusteltiin jopa ajokiellon hakemisesta järvelle. Silloin päädyttiin asettamaan aikaraja, jolloin jettiä voi käyttää. Jos tuo aikaraja on sattunut joiltakuilta unohtumaan, niin on ajokielto kello 21–07.

Mutta nyt, kun tuo päivälläkin tapahtuva ajo yltyy vuosi vuodelta aina vain pahemmaksi, täytyy täyskieltoaiheeseen palata uudelleen.

On se kumma, kun niitä jettejä on ohjaamassa aikuisiakin miehiä ja sitten, kun päästään jetin päälle, tullaan ihmisiksi, joiden ei tarvitse välittää muista kanssaeläjistä mitään. Vedetään monen jetin voimalla ”rinkiä” järvellä ja hauskaa on. Tai sitten hypitetään aallokossa jetin nokka taivasta kohden kuin mäkihyppääjät. Ovathan nämä urheita uroksia ja hyviä esimerkkejä nuorille.

Tai sitten järjestetään urheilujoukkueille jettileikkejä järvellä. Kai se pallo sitten osuu paremmin johonkin pussiin?

Hyväksyisin jetin käytön – senkin pitkin hampain – kun sitä käytettäisiin samoin kuin muitakin vesiliikennelaitteita siirtymiseen paikasta toiseen. En kuitenkaan hyväksy tätä terrorisointia, jonka jetin käyttäjät aiheuttavat. Ei tunnu takavuosien tapahtumista jääneen näiden jettimiesten päähän mitään. Eikä tämä ongelma lehtijuttujen mukaan ole yksin Nummijärvellä.

Esa Kalliomäki

Nummijärven kalastusseuran puheenjohtaja

Kommentoi