Lukijoilta: Vessapäätöksestä jo seitsemän vuotta

Kaupunginvaltuutettu Sture Erickson (r.) palautti mieleen Facebookissa valtuustoaloitteensa elokuulta 2013 yleisten vessojen rakentamisesta ja Vaasan kaupunginvaltuuston yksimielisen päätöksen asiasta samalta vuodelta.

Yleiset vessat olisivat todella tarpeen.

Aloitteen kohtalo kertoo, mikä painoarvo valtuustoaloitteilla Vaasassa on. Virkamiehillä on ollut seitsemän vuotta aikaa tehdä selvitys ja suunnitelma rantareitin varteen tarvittavista yleisökäymälöistä, niiden sijainnista, koosta ja palvelutasosta sekä valtuutetuilla päättää rahoituksesta ja rakentamisesta.

Sisäsataman yleissuunnitelmaan 2015 yleinen käymälä olisi voitu ottaa ja rakentaa se, kun laiturit ja Kuntsin modernin taiteen museon ympäristö saatettiin alueen uuden aseman arvoiseen kuntoon.

Miksi valtuutetut eivät valvoneet ja huolehtineet päätöksensä toteuttamista?

Nyt käytävässä keskustelussa on kyse aivan toisesta asiasta kuin yleisten käymälöiden rakentamisesta kaupunkilaisille.

Sisäsataman terassin yrittäjä tarvitsee asiakaskäymälät ja kiireesti. Niitä edellytetään terassin tilapäisessä rakennusluvassa, joka on menossa umpeen kesällä. Kuntsin modernin taiteen museon keittiö yrittäjällä on panttina kymmenen vuoden maanvuokrasopimuksen ehdon takia: ”Vuokrauksen edellytyksenä on, että vuokralainen samanaikaisesti vuokraa Kuntsin taidemuseon kahvilatiloja.”

Kolmeen vuoteen Kahvila Simo ei ole toiminut sopimusten mukaisesti, vuoteen kahvilasopimusta ei ole ollutkaan.

Sisäsataman terassi ei ole museon eikä Kahvila Simon terassi. Terassille ei ole edes käyntiä kahvilasta, museon aulasta toki.

Museon nimeen viitaten haetaan poikkeamislupaa Sisäsataman huoltorakennusta varten. Mutta eihän museo ulkovessoja tarvitse. Sillä on asianmukaiset vessatilat sisällä.

Kaikki olemme yhtä mieltä siitä, että kesällä on hauska istua terassilla meren äärellä ja tarpeen tullen on mukava päästä siistiin vessaan.

Nyt käytävässä keskustelussa asiat ovat menneet pahasti solmuun. Yrittäjän tarpeista tehdään yleisiä.

Sisäsatama on niin hieno ja kallis alue, että ilman asemakaavaa sinne ei pidä rakentaa.

Poikkeamislupa ei ole oikea tapa edetä.

Sirpa Sainio

Vaasa

Kommentoi