Lukijoilta: Vetoomus opettajille

Tällaisena vaikeana aikana täytyisi jokaisen nyt yrittää puhaltaa yhteen hiileen ja olla lisäämättä toisten taakkaa.

Yritän nyt lyhyesti tuoda esille monen vanhemman taholta kuulemani ongelman.

Vanhemmilla on paljon etätöitä ja osa joutuu jopa opiskelemaan itsekin kotona. Lisäksi on samat kotityöt kuin tähänkin asti, jopa enemmän, kun lapset syövät kotona kahdesti päivässä.

Nyt vanhemmat joutuvat vielä opettajankin töihin. Monella on useampi lapsi, joten vanhemmat opettavat monen eri luokan oppilasta.

Toki velvoite ei tähän täysin ole, mutta kyllä Wilman kautta tulleissa useissa viesteissä annetaan ymmärtää, että kun opetusta ei nyt ole, niin vanhempien pitäisi olla oppilaan tukena ja avustaa opetuksessa.

Toinen suuri ongelma on ainakin osassa kouluja: Tehtäviä tulee ihan liikaa.

Monesta perheestä lapset valittavat, että paljon enemmän on tehtäviä kuin mitä normaalisti olisi koulupäivänä ja kotitehtävät vielä päälle.

Eräässäkin tapauksessa oppilaat kertoivat, että erästä ainetta on vain kerran viikossa ja joka päivä tulee todella paljon silti tehtäviä ja eteenpäin mennään kovaa vauhtia. Olen myös itse ollut tämän todistamassa.

Opettajat, kysyn teiltä, että miksi näin?

Tämä ei varmasti ole näin kaikissa kouluissa, mutta usean eri oppilaitoksen oppilaita ja vanhempia kun olen kuunnellut, niin näin tapahtuu.

Nyt olisi tärkeää, että kaikki, niin lapset kuin vanhemmatkin, pysyisivät selväjärkisinä tässä uudessa tilanteessa joka kohdalle on tullut.

Helpotetaan toistemme taakkaa.

Perheissä on paljon muitakin ongelmia, rahahuolia, terveyshuolia ym., joten ylimääräistä ei enää kaivattaisi.

Äiti monien puolesta

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä

Kommentoi