Lukijoilta: Vieraslajeista

Lueskelin uutisointia, joka oli aiheutunut yhden sanan käytöstä. Puoltani sen tarkemmin valitsematta tämä aihe osoittaa todellakin nyky-yhteiskunnan raadollisuuden.

Somessa ihmiset eivät vaikuta ajattelevan asioita loppuun saakka.

Kukkahattuilu on lisääntynyt aivan tolkuttomasti. Tuijotetaan yhtä sanaa ja nostetaan siitä aivan järkyttävä meteli. Jos minä erehdyn pieraisemaan torilla, käykö minulle kuin Abu Ahmedille siinä vitsissä, jossa hän pitkän poissaolon jälkeen palasi kotipuoleensa ja paikkakunnalla olevat ihmiset kommentoivat ”tuo talo rakennettiin 5 vuotta 3 kuukautta ja 10 päivää sen jälkeen kun Abu Ahmed pieraisi torilla”.

Ennen someakin oli toki vihapuhetta. Mutta sitä ei saanut julkaistuksi niin nopeasti ja lehtien journalismi suodatti sen mitä ihmiset eivät ymmärtäneet pitää korviensa välissä.

Lehdissä tämä journalismi toimii edelleen hyvin, esimerkiksi lehden uutisointi tästä vieraslajisaarnasta. Hyvin kirjoitettua tekstiä, ilman suurta draamaa ja metelin nostamista.

Ilmajoen seurakunta teki hienosti sulkiessaan kommentoinnin pois. Itse en ole sitä viestiketjua nähnyt, mutta voin kuvitella mitä siellä on metelöity. Monikohan näistä ihmisistä oikeasti oli siellä paikalla kuulemassa? Itse en osallistunut.

Pekka Takala

Ilmajoki

Kommentoi