Lukijoilta: Vihreä edelläkävijyys toi Vaasaan akkutehtaan

Vaasalainen kansanedustaja Jukka Mäkynen (ps.) kirjoitti 20.4. “kiilusilmäisistä äärivihreistä”.

Vaasalaisvihreiden pitkällä syntilistalla Mäkynen mainitsee mm. sen, että he vaativat Vaasan olevan hiilineutraali kaupunki jo 2020-luvulla. Tämä ei ole varsinaisesti vihreiden vaatimus vaan Vaasan kaupunginvaltuuston päätös vuodelta 2019.

Vaasan perussuomalaiset eivät vastustaneet hiilineutraalisuuspäätöstä valtuustossa. Mäkynen taisi olla mukana päättämässä asiasta. Ehkä hän voisi valaista asiaa äänestäjilleen: Onko mieli muuttunut, vai vastustivatko perussuomalaiset hiilineutraalisuutta alunperinkin, vaikka äänestivätkin sen puolesta valtuustossa?

Mäkynen kysyy myös, mitä hyötyä Vaasan kaupungin hiilineutraalisuudesta on maapallon ilmastolle. Hän arvelee, että se vaikuttaa ”kuin hyttysen pieru Saharan autiomaassa”.

Tätä voidaan pitää tyypillisenä rintamakarkurin moraalina. Ei väliä, mitä me tehdään, kunhan muut hoitavat velvollisuutensa.

Vaasalaisten ilmastopäästöt asukasta kohden ovat Pohjanmaan pienimpiä, mutta aivan puhtaita emme ole. Tuotimme uusimpana tilastointivuotena 2018 päästöjä 323 hiilikilotonnin edestä. Vaikka kehitys onkin mennyt parempaan suuntaan, työtä on vielä jäljellä.

Lopuksi kansanedustaja Mäkynen päivittelee, että ”maksamme äärivihreydestä entistä kalliimman hinnan”.

Samana päivänä samassa lehdessä oli artikkeli, jossa kerrottiin, että brittifirma Johnsson Matthey suunnittelee investoivansa satoja miljoonia euroja ja työllistävänsä satoja henkilöitä Vaasaan rakennettavaan akkumateriaalitehtaaseen.

Ei hassumpi ”hinta” vihreästä edelläkävijyydestä.

Juha Tuomikoski

Kaupunginhallituksen varajäsen (vihr.),

kuntavaaliehdokas, Vaasa

Kommentoi