Lukijoilta: Vihreiden Kakola?

Suomessa on menossa mielenkiintoinen teatterisarja, jonka päärooleissa ovat SDP ja vihreät. Jo hallituksen muodostamisvaiheessa luovitti Antti Rinne miehisyytensä vihreille, ja näytti jossain vaiheessa siltä, että hänestä tuli vihreämpi kuin vihreät itse. Feministiksi Rinne kuvasi itsensä jo muutama vuosi sitten, ja luuli tällä ulostulolla hurmaavansa työläisnaisten sydämet.

Toinen Rinteen moka lienee se, että hän, sen enempää ajattelematta, asettui pyyteettömästi vihreiden ympäristövouhotuksen taakse. Olen itsekin huolissani ympäristössä, mutta mitoitan asian eri mittarilla kuin nykyinen hallitus.

Vihreät siis vetää Rinnettä ja muita hallituspuolueita kuin pässi narua. Viimeinen pisara havaitsemaan, missä mennään, oli tämä Kelan pääjohtajavalinta.

Hallituksen sisällä sovittiin, että valitaan joko Lasse Lehtinen tai Hanna Tainio. Siinä ei ollut uutta, että kepu pelasi kulissien takana työvaliokunnassa omaa peliään, mutta se, että vihreät lähti kepun mukaan ja mahdollisti Outi Antinan yllätysvalinnan, se oli ”jytky”!

Antti Rinteen hallituksen rivit rakoilevat pahasti, mutta kun ”talossa” ei ole isäntää, vallan ottavat ”emännät”. Sitä saa, mitä tilaa.

Ossi Kukkonen

Vaasa

Kommentoi