Lukijoilta: Viihdettäkö museoihin?

Sisäsataman terassiyrittäjä vuokrasi Kuntsin museon kahvilan. Vuokrasopimuksessa määriteltiin varsin tarkkaan ne puitteet, joissa kahvilan pitäisi toimia. Sopimuksessa oli muun muassa lueteltu tuotteet, joita museovieraille pitäisi tarjoilla. Sopimuksen mukaan kahvilan pitäisi olla avoinna pääosin museon aukioloaikoina.

Jokainen Kuntsin museossa kahtena viime vuonna vieraillut on joutunut toteamaan, ettei yrittäjä ole näitä ehtoja noudattanut.

En usko, että kukaan muu yrittäjä kuin kaupunginvaltuutettu, tuleva kansanedustajaehdokas ja puolueensa johtava paikallispoliitikko olisi tällaisen toiminnan jälkeen saanut jatkoaikaa yritykselleen.

Marko Heinonen omassa vastineessaan (I-P, 20.2.) Sirpa Sainiolle toivoi, ettei vastakkainasettelua olisi museotoiminnan ja viihteen välillä.

Museon toiminnastahan ei ole varmaankaan suurempaa haittaa viihteelle. Museovieraat kokevat kuitenkin, ettei Sisäsataman terassin kaltainen mölybaari toimi museon yhteydessä.

Kaupunginvaltuutetut ja kaupunginhallituksen jäsenet ovat varmaankin lukeneet museonjohtaja Boneliuksen lausunnon viihdeterassin ja museon toimintojen yhteen sovittamisen mahdottomuudesta. Tuntuu kovin oudolta, että museonjohtajan virkaan äskettäin valitun pätevän asiantuntijan mielipidettä ei kuunnella hänen johtamaansa laitosta koskevassa asiassa.

Vaasassa on kymmenittäin yksityisellä pääomalla toimivia ravintoloita. Sisä- ja Kalasatamassakin toimii jo useampia viihtyisiä ravintoloita terasseineen ja vapaata rantaviivaa löytyy uusille yrittäjille muualtakin kuin Kuntsin museon kyljestä.

Miksi kaupunki on ryhtymässä yhden yrittäjän rahoittajaksi? Vaikuttavatko asiaan poliittiset syyt? Yhden yleisövessan saaminen Sisäsatamaan ei millään voi olla syy tällaiseen farssiin.

Manu Korkman

Vaasa

Kommentoi