Lukijoilta: Virkakunnalle vinkiksi!

Yhteisöllisyys on voima, siinä ollaan yhtä ja huomataan toiset. Nuorimmat lapseni ovat saaneet asua samalla alueella noin 15 vuoden ajan. Ovat kulkeneet päiväkodissa, ala-asteella ja yläasteella samassa kaveriporukassa. Yhteys on säilynyt, vaikka nyt ovatkin eri oppilaitoksissa.

On kehittynyt turvallinen joukko. Sitä on hieno seurata. Kuin lintuparvi, laskeutuu milloin mihinkin kotiin. Aina tervetulleina, kaikki persoonia. Luo vanhemmillekin turvallisuutta, missä liikkunevatkin, niin huolehtivat toisistaan. Joskus ovat olleet avuksi muillekin.

Muutama viikko sitten joukosta yksi joutui poliisin maijaan. Yksi kavereista meni poliisille huomauttamaan, että nyt meni väärä henkilö, tappelija juoksee tuolla karkuun. Viestinsä tehostamiseksi korotti ääntään ja joutui rautoihin ja maijaan sekä maijalla putkaan.

Alkoi nuorukaisella piinallinen yö. Henkistä kidutusta, virkaoikeuden turvin alistamista ja naljailua. Perusteeton, ja Suomen laissa tuntematon, ”arestirangaistus”, rangaistus, jonka joku naiskonstaapeli määräsi.

Se oli kaverin puolesta puhumista. Kunnioitettava teko. Se oli poliisille liikaa.

Yhteisöllisyys jatkuu ja voimistuu. Toivon syvällisesti, etteivät viha ja katkeruus kehity yhteiskuntaa ja virkavaltaa kohtaan. Nuoret ovat herkässä iässä, iässä, jossa rakennetaan tulevaisuutta ja uskoa yhteiskuntaan.

Ihmettelevä isä

Seinäjoki

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä

Kommentoi