Lukijoilta: Voi tuota kokoomuksen jeesustelua...

Ei voi kuin ihmetellä tuon kokoomuksen toimintaa päivänpoliittisissa toiminnoissaan. Kun seuraa eduskunnassa käytävää keskustelua mm. korona-jutustelua, pitää oikein tarkoin katsoa, puhuuko siellä perussuomalainen vai kokoomuslainen. Reaalimaailma näyttää jääneen kummaltakin huomioimatta.

Tämä viimeisin eli Kurvisen onnittelukortti vastavalmistuneille tuntuu näyttävän kokoomuksen todelliset karvat. Kommenteissa niin vanhan polven kokoomuslaisten, esimerkiksi Eestilän kuin myös kokoomusnuorten kannanotoissa, näkyvät perinteiset populismin aakkoset. Pienen, jopa muiden kuin Kurvisen tekemän virheen takia kokoomus on masinoinut koko tiedotustoimintansa asian ympärille. Tottahan toki virhe tapahtui, kun onnittelutervehdys postitettiin koulun postin mukana. Virheen teki kuitenkin joku muu kuin onnittelut lähettänyt taho. Tätä perusjuttua ei vaan kokoomuksen populistisessa vainossa kuitenkaan muisteta mainita.

Tämän kokoomuksen vainon tiimoilta voisin muistella omalle kohdalleni sattunutta tapahtumaa. Tasavallan presidentti myönsi minulle vuonna 2009 Suomen Leijonan Ritarikunnan ansioristin. Tapaukseen liittyi myös se, että sain STM:n logolla varustetun onnitteluadressin tapauksen johdosta. Onnittelut oli siihen kirjoitettu oikein henkilökohtaisina aika pitkän kaavan mukaan.

Allekirjoittajana oli tuolloinen peruspalveluministeri, joka sattui silloin olemaan myös seinäjokinen senaattorikin. Onnitteluadressi näyttää siltä, että se on kirjoitettu jopa virkatyönä ja ministerin allekirjoitus oli haettu erikseen. Onnittelu oli postitettu myös STM:n logolla varustetussa kuoressa ja varmaankin valtion kustantamana. Onneksi sentään säilytin tuon onnitteluadressin.

Tietysti saadessani mainitun onnittelun oikein ministeriön paperilla ja ministerin allekirjoittamana, tunsin ilonsekaista tunnettakin. Lähetin silloin onnittelijalle jopa kiitosmailin, jossa hieman aprikoin itseäni kohdannutta onnenpotkua. Tuumin tuossa mailissani myös yhtenä perustana ehkä olleen jonkinlainen etninen perusvire, sillä olemmehan molemmat Härmästä, minä Alahärmästä ja hän Ylihärmästä. Mutta pettymyksekseni näin ei varmaan ollut, sillä myös mm. työkaverini oli saanut vastaavan onnittelun eikä hän ollut lähtöisin Härmästä päin.

Mutta summa summarum, olisihan minun pitänyt siinä kaiken onnen keskellä ymmärtää onnittelijan taka-ajatuksen olleen poliittinen, vai olisikos … sillä STM:llä tuskin oli mitään roolia ansioristin myöntämisen yhteydessä.

Lasse Kojonen

Ilmajoki

Kommentoi