Lukijoilta: Vuokrahölmöily jatkuu Palosaaren koululla

Nyt on vuorossa Palosaaren koulun liikuntasali.

Liikuntatoimelta tuli viestiä salia käyttäville seuroille, että vuorot loppuvat salissa. Syynä talotoimen perimä korkea vuokra, jota liikuntatoimella ei ole säästösyistä varaa maksaa. Siksi se joutuu sanomaan irti vuokrasopimuksen.

Kun Palosaaren koulu lakkautettiin samasta syystä, niin liikuntasali siirtyi opetusvirastolta talotoimelle, joka nosti vuokraa.

Liikuntasalia ovat käyttäneet useat seurat, myös Palosaaren urheiluseura vuosikymmenien ajan. Siellä on toiminut lasten alle kouluikäisten liikuntaleikkikoulu. Myös ikämiesten kuntolentopallo kaksi kertaa viikossa. Tämä jos mikä on sitä ennalta ehkäisevää terveystoimintaa, josta niin paljon puhutaan.

Nyt ei ole tiedossa, missä jatketaan. Varsinkin pienten lasten kannalta olisi suonut toiminnan jatkuvan Palosaarella.

Tuntuu siltä, ettei kukaan hallitse kaupungin kokonaistaloutta. Kun jokin hallintokunta ”säästää”, niin se lopettaa jonkin toiminnan kaupungin itse omistamissa kiinteistöissä, joita talotoimi hallinnoi.

Näin näyttää siltä kuin ko. hallintokunta olisi säästänyt mutta totuus on, että kaupunki ei säästä, kun talotoimi ei saa ko. vuokraa. Tämä on itsepetosta.

Kuinka kauan tämä hölmöily saa jatkua? Aina juhlapuheissa korostetaan panostamista ruohonjuuritasolle. Käytännössä tämä ei juuri näy.

Urheiluseurojen vapaaehtoistoiminnan on arvioitu olevan miljardien arvoista.

Kouluviestikarnevaalit olivat oiva esimerkki vapaaehtoistyön merkityksestä. Ilman seurojen vapaaehtoistoimintaa eivät tällaiset tapahtumat olisi mahdollisia.

Näinkö kaupunki tukee urheiluseurojen toimintaa? Nostaa maksuja ja vuokria niin, että seurojen toiminta käy mahdottomaksi.

KARI LAITALA

puheenjohtaja

Palosaaren asukasyhdistys

Vaasa

Kommentoi