Tuurinportti Vesa Keskiselle

Pauli Talvitie ja Yrjö Paukkunen viritelleet mielipidekirjoituksisaan ikivanhaa ideaa Kuusiokuntien kuntaliitoksessa. Näin totean siksi, kun meikäläinen ja ministeri Eino Uusitalo, kirjoitettiin koko Kuusiokuntien alueen kattavan kuntaliitoksen puolesta jo noin 5 vuotta sitten. Siihen aikaan, kun Lehtimäki alkoi tunnustella kuntaliitoskumppania.

Totta puhuen minä olen perinpohjin sitä mieltä, että koko kuntaliitoshössötys on ohimenevä muoti-ilmiö, kuten kyläkoulujen toiminnan lakkauttaminenkin. Nythän jo mietitään ja toteutetaan luokkakokojen pienentämistä.

Olen aivan samaa mieltä, kun viisas alueemme kansanedustaja Mikko Savola,että yhteistyö kuntien kesken on tuloksellisempaa kuin pienten kuntien liittämien isompiin.

Olen myös ehdottomasti vastaan sellaisia päätäksiä, että Töysän kunta ja sen seurauksena myös seurakunta lakkautetaan ja tunnustusta saanut töysäinen toimeliasuus päätetään Alavuden alaisuuteen.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että jos kuntaliitoksen suhteen hölmöily jatkuu, niin ainoa hieman järkeä sisältävä vaihtoehto on, että Kuusikunnissa jäljellä olevat kunnat löisivät "hynttyyt" yhteen. Näin saataisiin aikaan sellainen kokonaisuus, josta voisi alla todellista hyötyä.

Mikä sitten Ähtärin, Töysän, Kuortaneen ja Alavuden kaupungin nimeksi? Se pitäisi järjen mukaan olla Tuurinmaa. Kyseinen nimi ja sijainta tunnetaan kaikkialla Suomessa ja ulkomaillakin. Mitään markinointia ei tarvittaisi missä tämän niminen kaupunki sijaitsee.

Mutta, mutta. Tuurinmaa-nimi kaatuu ehdottomasti Alavuden päättäjiin. Alavutelaiset päättäjät eivät luovu Alavus-nimestä. Oman kunnan nimen säilyminen on liitosasiossa tärkeintä. Näin siitäkin huolimatta, että Tuuri on suurin alavutelaisten työllistäjä.

Näiden kuntaliitosasioiden tiimellyksessä ihmettelen myös sitä, että miksi alueen kunkku ja ykköskehittäjä Vesa Keskinen on Kuusiokuntien tulevaisuuden suhteen tärkeämmässä asiassa hiljaa. Eikö Vesan kannattaisi ottaa kantaa kotiseudun asioihin ponnekkammin kuin toisarvoisiin ja kyseenalaisiin veneestä puotoamis-ja naisen ikkunatemppuihin.

Samalla ehdotan Vesalle, että hän ostaisi koko Tuurinportin alueen. Kaikki tontit maksaisivat alle 1 milj. euroa ja Töysän kunnalta jne. hupennee alueen kuntooon laittamiseen noin kolminkertainen määrä euroja!

Uskon niin, että jos Keskisen Vesa ostaisi Töysän kunnalta Tuuriportin alkaisi tapahtumaan. Kunnan pamput uhosivat Hesingin hinnoilla em. alueen ostettuaan, että tonteilla tehdään kaupaa jo v. 2009 jouluna. Tällä menolla ei tehdä vielä v. 2012 joulunakaan! Eihän yhtään tonttia ole vielä käynyt kaupaksi.

Kunnan päätäjänä vetoan Vesa Sinuun, osta Tuurinportti ja laita toimeksi. Kun Sinä ostat sen itsellesi, voit valvoa minäkäkaisia liikkeitä Tuurin tulee ja kehitys jatkuu hallitusti!

Pentti Hautala

kunnan-ja kirkkovaltuutettuTöysä