Pääkirjoitus

Palkkapokerin voimalla kesän yli

Superin Silja Paavola (vas.) ja Tehyn Millariikka Rytkönen tiedotustilaisuudessa Helsingissä 11. toukokuuta 2022.
Superin Silja Paavola (vas.) ja Tehyn Millariikka Rytkönen tiedotustilaisuudessa Helsingissä 11. toukokuuta 2022.
Kuva: Lehtikuva/Emmi Korhonen
Jaa artikkeli

Työmarkkinoiden neuvottelujärjestelmä näyttää olevan voimaton ratkaisemaan kunta-alaa hiertävät palkkakiistat. Osapuolet ovat niin kaukana toisistaan, ettei erillinen sovittelulautakunta ole edes kokoontunut pariin viikkoon.

Alkuviikosta kunta-alan koulutettuja edustavan Jukon puheenjohtaja Olli Luukkainen arvioi, että kunta-alan sovun hieronta siirtyy eri syistä lomien yli loppukesään.

Hoitajaliitot valmistelevat jo nyt joukkoirtisanoutumisia, jotka toteutuvat – jos sopuun ei päästä – viimeistään vuodenvaihteessa eli uusien hyvinvointialueiden aloittaessa virallisesti toimintansa.

Sote-hallinnon taloussuunnittelua hankaloittaa edelleen se, ettei kukaan vielä tiedä, mikä on hyvinvointialueiden lopullinen palkkasumma ensi vuonna. Palkankorotusten lisäksi palkkasummaa alueilla nostaa palkkojen harmonisointi, joka on tehtävä riippumatta tuloneuvotteluista.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Energia ja ruoka kallistuvat, korot nousevat ja inflaatio laukkaa. Työttömyys ja samanaikainen työvoimapula muodostavat erittäin vaikeasti avattavan talouden kasvun tulpan. Turvallisuuspoliittinen tilanne ja Nato-jäsenyyshaun tuoma uhka lisäävät hermopainetta markkinoilla. Hyvinvointi-Suomi alkaa olla koko lailla sekaisin.

Hoitajajärjestöt Tehy ja Super pitävät tiukasti kiinni alkuperäisistä palkkavaatimuksistaan. Ne ovat edellyttäneet sovun hintana hoitajille 3,6 prosentin vuosittaisia korotuksia viiden vuoden ajaksi yli yleisen linjan.

Liittojen johto on ilmoittanut toistuvasti, etteivät he peräänny palkkavaatimuksistaan yhtään. He ovat valmiita käymään neuvotteluja vain niin sanotuista tekstikysymyksistä, eivät rahasta.

Hoitajat hylkäsivät esityksen, jonka ministeriön asettama sovittelulautakunta oli sorvannut koko kunta-alalle. Muille työntekijäliitoille sopimus olisi kelvannut. Ne edustavat muun muassa opettajia, lääkäreitä ja varhaiskasvatuksen opettajia.

Sopimus olisi käynnistänyt yleisen linjan korotusten päälle viisivuotisen palkkaohjelman, jolla palkkoja olisi nostettu noin prosentti vuodessa.

Hoitajien kielteisen vastauksen jälkeen työnantajien KT jatkoi erillisiä neuvotteluja muiden kunta-alan liittojen kanssa. Yhteisrintaman säröily tarjosi siihen mahdollisuuden.

Tällä viikolla nämäkin neuvottelut katkesivat tuloksettomina. Syynä oli liittojen vaatima turvalauseke siltä varalta, että hoitajat pääsisivät myöhemmin paljonkin muita parempaan sopimukseen. Tähän optioviritelmään työnantaja ei ollut kuitenkaan valmis.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Vuosi 2022 voi jäädä Suomen historiaan muustakin syystä kuin Natosta. Palkkakiistojen umpisolmut ennakoivat lopun alkua nykyiselle neuvottelujärjestelmälle.

Julkisen alan liittojohtajien päättäväisyys tuo mieleen takavuosien kivikovat kriittisten alojen lakkokenraalit, joille ei tuottanut vaikeuksia panna vaikka koko maata säppiin luokkataistelun nimissä.

Nyt on kyse muusta. Verovaroin kootusta yhteisestä palkkakakusta halutaan isompi osuus niille, jotka kokevat työskentelevänsä hyvinvointivaltion etulinjassa.

Pandemia sai kansan enemmistön hoitajien vaatimusten puolelle, mutta syvälle asemiin kaivautuminen ei vaikuta kovin ratkaisuhakuiselta neuvottelutaktiikalta. Kasvot voi menettää pienenkin jouston takia, jos uho on ollut kova.

Jo kriisin alusta asti on ollut selvää, että kunta-alan ja erityisesti hoitajien palkkakiistassa on myös kysymys hyvinvointivaltion rakenteista. Umpikujaan ajautumisen estäminen on kaikkien yhteinen velvollisuus.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje