Jakso 3: Voi ei, Helmarit hävisi jälleen! – Jalkapalloilevien tyttöjen harjoittelua haittaa pohjatyön puute

story-image

Ilkka-Pohjalaisen Tekstaritohtori-podcast on edennyt kolmanteen jaksoon. Tällä kertaa podiklinikalla tutkitaan podcastin ensimmäistä urheiluvammaa, tekstimuotoista toki.

Jakson aiheena on Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen arvokisamenestys – tai pikemminkin sen puute. Erityisesti pohditaan sitä, harjoittelevatko suomalaiset jalkapalloilevat tytöt riittävästi joukkuetreenien ulkopuolella.

Äänessä kuullaan tälläkin kertaa toimittaja Suvi Peltolaa. Hänen esittämiinsä kysymyksiin vastauksia antaa Marianne Miettinen, joka työskentelee Palloliiton huippujalkapallopäällikkönä. Hänet tunnetaan myös muun muassa Ylen jalkapallolähetysten asiantuntijana.

Jaksoon mahtuu lisäksi lyhyt selonteko Helmareiden edesottamuksista MM- ja EM-viheriöillä sekä Miettisen laatima vertauskuva, joka rinnastaa musiikin ja urheilun.

Jaksossa käsiteltävä tekstiviesti on julkaistu Ilkka-Pohjalaisen Tekstaten-palstalla verkossa 8.9.2022 ja paperilehdessä 9.9.2022.

Alkuperäinen viesti:

Suomen naisilla tuli seinä vastaan niin jalkapallossa kuin jääkiekossakin. Turha ihmetellä! Molemmissa lajeissa henkilökohtainen osaaminen oli heikkoa. Pallonhallinta ei ole riittävän hyvää ja tehokasta. Jääkiekon kanssa on ihan samanlainen tilanne. Suomessa ei tajuta sitä, että omaehtoinen harjoittelu on avainsana kaikessa urheilussa. Katsotaan vaikka Jari Litmasta. Hän teki pohjatyöt kunnolla, ja tulosta tuli.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje