Jakso 4: Valittamalla parempi maailma? – Onnellisuustutkijan mukaan valittaminen todella lisää onnellisuutta

story-image

Tekstaritohtorin neljättä jaksoa rakastavat kaikki. Näin voisi ainakin olettaa, onhan aiheena valittaminen, tuo ilmaisten ämpäreiden jonottamisen kaltainen suomalaisten suosikkipuuha.

Jaksossa pohditaan sitä, mistä valittaminen kumpuaa. Miten on mahdollista, että elintason huimasta noususta ja onnellisuustutkimuksissa menestymisestä huolimatta valitukselle ei vain näy loppua?

Onnellisuuden ja valittamisen väliseen suhteeseen liittyviin kysymyksiin vastaa onnellisuustutkija Ilona Suojanen. Hän on tutkinut muun muassa onnellisuuden ja turvallisuuden suhdetta sekä onnellisuutta työpaikoilla.

Tässä jaksossa Suojanen kertoo, miksi valittaminen voi itse asiassa olla avain onnellisuuteen ja millaisissa tilanteissa valittaminen on suorastaan suotavaa.

Toimittajana kuullaan tuttuun tapaan Suvi Peltolaa.

Jaksossa käsiteltävä tekstiviesti on julkaistu Ilkka-Pohjalaisen Tekstaten-palstalla verkossa 23.9.2022 ja paperilehdessä 24.9.2022.

Alkuperäinen viesti:

Olen syntynyt 1937. Meitä oli kaksitoista lasta, isä ja äiti, kolme siirtolaista. Huoneet puulämmitteisiä valolähteenä karbiinilamppu. Koulumatka kävellen 4 km päivittäin. Kannattaisko hieman miettiä, kun tekee mieli valittaa vuonna 2022.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje