Jakso 6: Ajatus ruokailusta lähes pyhänä toimituksena joutaa romukoppaan – Tutkija kertoo, miten syömiseen kannattaa suhtautua

story-image

Tekstaritohtorin vastaanottohuoneen ovi on jälleen pienen tauon jälkeen auki.

Uusia jaksoja on valmiina viisi, joista ensimmäisessä puhutaan kirjaimellisesti herkullisesta aiheesta, ruoasta.

Tohtorin tarkkaan syyniin pääsee viesti, josta voidaan jo pintapuolisella vilkaisulla diagnoisoida ainakin laajamittaista tiedonjanoa, huolta ja pettymystä.

Edellä mainitut vaivat johtuvat nykyisin kaupoissa myytävästä ja meidän suomalaisten popsimasta ruoasta. Viestissä sen kuvataan maistuvan lähinnä sahajauholta ja paperimössöltä.

Jakson asiantuntijavieraana kuullaan yliopistotutkija Hanna Leipämaa-Leskistä. Hän työskentelee Vaasan yliopistossa markkinoinnin johtamisen maisteriohjelman koulutusohjelmajohtajana.

Omissa tutkimuksissaan Leipämaa-Leskinen on keskittynyt muun muassa arkiseen kuluttamiseen, kuten kuluttajien eteen tuleviin valintatilanteisiin esimerkiksi ruokaostoksilla.

Tässä jaksossa hän auttaa tekstaritohtoria vastaamaan jakson tekstaripotilaan mieltä painavaan kysymykseen siitä, mitä meille suomalaisille syötetään.

Jaksossa käsiteltävä tekstiviesti on julkaistu Ilkka-Pohjalaisen Tekstaten-palstalla verkossa 16.11.2022 ja paperilehdessä 17.11.2022.

Alkuperäinen viesti:

Mistään täkäläisestä kaupasta ei saa suomalaista kukkakaalia. Ostin valmiita lättyjä. Maistuivat Marie-kekseiltä (sahajauholta). Olivat yhtä koviakin. Leipä ei myöskään nykyään maistu miltään, lähinnä paperimössöltä. Mitä meille syötetään?

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje