Jakso 7: Tämän päivän tenavat eivät jaksa keskittyä – Lastenpsykiatri Jari Sinkkosen mukaan on aikuisen tehtävä rauhoittaa levoton lapsi

story-image

Ovatko lapset nykyään levottomampia kuin ennen?

Tähän kysymykseen etsitään vastausta Tekstaritohtori-podcastin seitsemännessä jaksossa.

Jaksossa tutkitaan tekstaripotilasta, joka haikailee kaihoisasti menneen maailman kasvatusmetodien perään. Jos tekstaria on uskominen, juuri niiden takia takavuosikymmenien lapset malttoivat mielensä tämän päivän tenavia paremmin.

Mikä on asian todellinen laita? Sitä yhdessä tekstaritohtorin kanssa selvittää ehkä maamme tunnetuin lasten ja nuorten levottomuuden asiantuntija, lastenpsykiatri Jari Sinkkonen.

Sinkkonen on paitsi lastenpsykiatrian erikoislääkäri, myös lääketieteen tohtori ja Pelastakaa Lapset ry:n entinen ylilääkäri. Tätä nykyä häntä voi kuulla useimmiten luennoitsijana erilaisissa tilaisuuksissa.

Tekstaritohtorin kanssa Sinkkonen pohtii muun muassa sitä, mistä nykylasten levottomuus johtuu ja sitä, miten aikuinen voi parhaiten tukea levotonta lasta.

Jaksossa käsiteltävä tekstiviesti on julkaistu Ilkka-Pohjalaisen Tekstaten-palstalla verkossa 18.10.2022 ja paperilehdessä 19.10.2022.

Alkuperäinen viesti:

Kävin kirkossa, missä oli leikkinurkkaus lapsille. Ennen vanhaan meidät lapset istutettiin kirkonpenkkiin ja osasimme hyvin istua hiljaa sen hetken mitä kirkonmenot kestivät. Ei tarvitse ihmetellä, kun lasten levottomuus lisääntyy, nuoret ovat huolissaan työelämässä jaksamisestaan jne. kun kirkkokin jo osaltaan luo pohjaa rapautuvaan keskittymiskykyyn.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje