Antin vaimo paljasti kymmenen vuotta sitten mieltymyksensä – "Nyt minusta löytyy jopa sadistia, masokistia ja hedonistia"

Huhtikuussa Pohjanmaan Vinot järjesti sidontakurssin. Sitoja opetti shibaria, eli kuinka ihminen sidotaan mahdollisimman kauniisti. Kuva: Pohjanmaan Vinot
  • Ilkka-Pohjalainen

– Ajattelin, että kaikkea pitää kokeilla. Se maailma tuntuikin kiehtovalta, hän kertoo.

Myös vaasalaisella Annikalla on samankaltainen tarina. Asia paljastui pikkuhiljaa suhteen edetessä.

– Olen ollut kuusi vuotta skenessä. Kun putosin uutena tähän kaninkoloon, olin kuin Liisa ihmemaassa. En tiennyt, että olen niin luontainen tässä asiassa, hän kertoo.

Molemmat ovat Pohjanmaan Vinot ry:n jäseniä. Yhdistys edistää tietoutta fetisseistä, BDSM:stä ja kinkyydestä, joka on yläkäsite tavanomaisesta seksistä poikkeavalle käyttäytymiselle. Asian arkaluontoisuuden takia he esiintyvät keksityillä nimillä.

– Puhuimme omasta yhdistyksestä kymmenisen vuotta, sillä tällä alueella on paljon samanhenkistä porukkaa. Lopulta vaimoni puhui minut ympäri saunassa ja päätimme perustaa virallisen yhdistyksen, Antti kertoo.

Suomen ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa kaksikielinen kinky-yhdistys toimii Vaasan lisäksi Seinäjoella ja Kokkolassa. Jäseniä on noin kolmekymmentä, ja he ovat iältään 20–50-vuotiaita.

– Paljon on pariskuntia, mutta rohkeita yksilöitäkin on mukana, Annika kertoo.

Jenni Vartiainen laulaa turvasanasta, ja menestyskirjasarjan toinen elokuvasovitus Fifty Shades Darker raottaa sadomasokismin käsitettä.

– Elokuvissa ja kirjoissa unohdetaan yhteisymmärrys. On erityisen tärkeää, että saa toiselta luvan ja asiat keskustellaan leikin jälkeen läpi. Käytössä on myös se kuuluisa turvasana, jolloin leikki keskeytyy, Antti toteaa.

– Vaikka päähenkilöllä on lapsuuden traumoja, se ei tarkoita sitä, että kaikilla meillä on, Annika jatkaa.

Antin mukaan elokuvat antavat hyvin silotellun kuvan BDSM:stä. Kyseessä ei ole pukumiesten leikki, johon tarvitaan monen sadan euron välineitä. Moni käyttää luovuutta ja askartelee itse lelunsa.

–Kotoakin löytyy kaikkea hauskaa, kuten pyykkipoikia, paistinlastaa tai mattopiiska.

Antti on jo pitkään yrittänyt löytää omaa lokeroaan. Hänestä löytyy sadistia, masokistia ja hedonistia. Eniten hän pitää juttujen valokuvaamisesta, mutta tällä hetkellä häntä kiehtovat myös silmälasit.

– Ei kuitenkaan mitkä tahansa lasit ja kenellä tahansa, hän toteaa.

Annika on myös kokeilunhaluinen. Hän viehättyy etenkin miesten pitkistä hiuksista sekä nahasta, korseteista ja korkokengistä. Monelle kinkyys onkin vain visuaalista kauneutta.

– Mitä enemmän innostuu, sitä kalliimmaksi tulee, sillä laatu maksaa. Minulla on mennyt varmasti yli tuhat euroa, hän kertoo.

Toisille kinkyys on kivun tuottamista tai vastaanottamia. Jotkut taas tykkäävät valta-asetelmista tai alistamisesta.

– Jollekin kinkyys on istumavaikeudet pari päivää, Antti toteaa.

Myös fetissejä on moneen lähtöön. Fetissiksi määritellään asia, joka kiihottaa ja aiheuttaa voimakasta mielihyvää. Ilman sitä ei voi täysin tyydyttyä.

– Keksit ihan minkä tahansa asian, niin varmasti jollain on siihen fetissi.

Piiskat viuhuvat ja kokeilussa on muun muassa erilaisia pukkeja, keinuja, häkkejä ja ristejä. Yhteisö kokoontuu kinkybileissä, joita järjestetään usein baareissa tai tehdasalueiden yksityistiloissa.

– Bileissä saa kokeilla välineitä, joita ei ole mahdollista ostaa kotiin, Annika kertoo.

Annika on käynyt kinkybileissä viimeksi Turussa ja Helsingissä, Antti taas Oulussa ja Tampereella. Osaan on tarkka pukukoodi, kun toisiin bileisiin saa tulla missä tahansa vaatteissa.

Alkoholia kinkybileissä käytetään vähemmän kuin normaalina baari-iltana, ja tarkat säännöt varmistavat turvallisuuden.

– Katsoa saa, mutta ei koskea. Mitä tapahtuu bileissä, jää sinne. Näin ei kulje huhuja, että naapurin Perttikin oli bileissä, Antti kertoo.

Omista bileistä on haaveiltu myös Pohjanmaalla. Sopivia paikkoja on jo kartoitettu.

– Uutena yhdistyksenä meillä on vielä paljon tehtävää, joten tapahtuman järjestäminen menee ensi vuoden puolelle, Antti toteaa.

Ensimmäisen kurssin yhdistys järjesti huhtikuussa. Silloin Helsingistä saapui sitoja opettamaan shibaria, eli kuinka ihminen sidotaan mahdollisimman kauniisti.

Välillä Antti matkustaa Helsinkiin asti, että hän löytää riittävän auktoritaarisen ja dominoivan vastaparin.

– Koska kotona eivät kaikki kohtaa, leikimme myös toisten kanssa. Tietysti se vaatii paljon luottamusta ja puhumista, hän kertoo.

Dominoinnista ja kivun tuottamisesta nauttiva Annika taas etsii yhteistä aluetta avomiehensä kanssa.

– Selvitämme parhaillaan, mistä pidämme ja mistä emme. Laajennamme yhdessä aluettamme, hän kertoo.

Lopuksi Antti ja Annika puhuvat vaniljasta. Se on tavallista seksiä.

– Emme tunne ketään, jolla olisi koko ajan rooli päällä. Välillä parasta on perinteinen seksi, he toteavat.

Fakta:

Kinkyys on yläkäsite tavanomaisesta seksistä poikkeavalle käyttäytymiselle sekä fetisismille, transvestismille ja gender blendingille.

BDSM muodostuu kolmesta sanaparista: sitominen/kurittaminen (bondage/discipline), alistaminen (dominance/submission), sekä sadomasokismi (S/M) Termillä tarkoitetaan yhteiseen sopimukseen perustuvia alistamisen, alistumisen ja kivun tuottamisen tai siitä nauttimisen muotoja.

Fetissi on seksuaalisen kiinnostuksen ja mielikuvien kohdistumista esineeseen, vaatekappaleeseen, materiaaliin tai esimerkiksi johonkin ihmisen ruumiinosaan. Yleisiä fetisismin kohteita ovat nahka, kumi, erilaiset kengät, korsetit ja peruukit. Fetissin omistaminen tai sen läheisyydestä nauttiminen tuottavat voimakkaan tyydytyksen tunteen.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli