Hotellin ja tunnelin rakentaminen alkoi – Näin liikut Vaasan keskustassa

Lastauslaiturin purkutyöt käynnissä.
 • Ilkka-Pohjalainen

Uudesta hotellista tehdään tunneliyhteys Ratakadun alitse asemaparkkiin.

Rosteninkadulla nykyisin sijaitsevan hotellin edessä oleva pysäköintialue on poistunut käytöstä ja muuttunut työmaa-alueeksi. Kaupungin paikoitusruudut Rosteninkadun varressa ovat käytössä.

Työmaa-aikaiset liikennejärjestelyt tehdään kolmessa eri vaiheessa. Ensimmäisen vaiheen aikana Rosteninkatu on yksisuuntainen Hovioikeudenpuistikon suuntaan nykyisen hotellirakennuksen kohdalta.

Tunnelin rakentamisen ajaksi Ratakadulla kaksisuuntainen ajorata poistuu käytöstä tilapäisesti ja liikenne ohjataan etuajo-oikeus merkein. Ensimmäisen vaiheen aikana etuajo-oikeus on aseman suunnasta tulevilla.

Ratakadulla on rajoitettu nopeus 30 km/h Hovioikeudenpuistikon ja Konepajankadun risteyksien välillä.

Suurimmat vaikutukset liikenteelle aiheutuu tunnelin rakentamisen aikana. Louhintatöiden aikana joudutaan liikenne hetkellisesti katkaisemaan räjäytystyön ajaksi. Tunnelin rakennusaika on noin kaksi kuukautta. Tunnelin valmistuttua liikenne palautuu Ratakadulla kahdeksi ajoradaksi.

Rakentamisen aikana alueella on kaivantoja ja louhintatöitä, joten liikennejärjestelyillä varmistetaan työmaan ja alueella liikkuvien turvallisuus.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje
  Lounaspaikka