Pohjalaisen arkisto

Jätte bra, Ultra Bra – ja kyllä me niin laulettiin mukana

Ultra Bra pisti Provinssikansan laulamaan vanhojen hittiensä tahtiin. Kuvat: Matti Hautalahti
  • Ilkka-Pohjalainen
Jaa artikkeli

Keikka avattiin biisillä Heikko valo, jota tervehdittiin kunnon huutomyrskyllä, kuten stadionkoon keikoilla on tapana.

Kakkosena kuultiin Savanni nukahtaa, joka viimeistään pisti yleisön laulamaan mukana. Sama meno jatkui Kahdeksanvuotiaana-biisin tahtiin.

Ja niitä riitti, Ultra Bra -helmiä vuosien takaa: Villiviini, Poika vuoden takaa, Rubikin kuutio, Helsinki-Vantaa, Itket ja kuuntelet, Tyttöjen välisestä ystävyydestä, Älä soita tänne enää koskaan, Lähetystyö, Hei kuule Suomi.

Moskovan tuli laulamaan levyversion mukaisesti bändin säveltäjä Kerkko Koskinen rumpali Antti Lehtisen siirtyessä hetkeksi pianoon.

Musiikillisesti UB oli huikeassa iskussa. Stemmalaulut soivat korvaa hivellen ja bändi soitti aivan kuin ennenkin eli hemmetin hyvin.

Sooloja jaettiin kuin Pori Jazzeilla ikään. Hienoin esimerkki oli vahvistuksen, Linda Fredrikssonin, tykkinä soinut baritonisaksofonisoolo Sokeana hetkenä -kappaleen lopuksi.

Sellainenkin ihme nähtiin, että Provinssin päälavayleisö taputti rytmissä viulu- ja sellosektion soolon mukana.

Illan juonnot hoiteli Arto Talme, joka oli oivassa vedossa.

Heppa-juonto esimerkiksi meni näin: "Nyt ne tiukat ratsastushousut jalkaan. Täällä on kuumia oreja lava täynnä, lähdetään ratsaille!"

Haikara näin: "Olkaa festarihuumassa varovaisia, ettei yhdeksän kuukauden päästä haikara tule."

Lähetystyö: "Kiitos Seinäjoki, kiitos kesä, kiitos Amerikka – Amerikkaa voi aina kiittää!"

Tähän kappaleeseen myös loppui varsinainen setti, mutta kaikki tiesivät mitä tuleman pitää. Jousetkin jäivät kiltisti lavalle odottamaan.

Ensimmäinen encore oli Vesireittejä ja toinen Hauki, jossa mukaan kutsuttiin laulamaan bändin alkuperäinen kolmas naislaulaja Anna Tulusto, joka jäi pois ryhmästä vuonna 1998.

Yleisökin lähti kiitettävästi mukaan Haukeen, jonka lopuksi naissolistit halasivat.

Tulusto jäi lavalle myös loppuihin encoreihin. Ensin kuultiin kaikkien odottama Sinä lähdit pois, jonka Terhi Kokkonen laulatti puhtaasti yleisöllä. Ja kyllä Provinssi lauloi, kentän täydeltä. Moista ei ole ennen kuultu Törnävän tantereella: "Arvaan ettet murehdi tätä eroa, eroa, eroa."

Vaan keikka ei loppunutkaan noihin sanoihin. Minä suojelen sinua kaikelta laittoi vielä pökköä pesään viimeisiksi minuuteiksi.

Lopuksi bändi otti itsestään festariselfien yleisöön päin ja pyysi kansaa nostamaan kädet ilmaan. Käsimeri lavalta päin oli varmasti komea.

Komea oli myös Ultra Bran uusi tuleminen. Jos jäi väliin, vielä ehtii Ruisrockiin tai ilosaarirockiin.

TERO HAUTAMÄKI

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli