"Junaliikenteen lopettaminen täysin perusteetonta"

  • Ilkka-Pohjalainen

– Raideliikenteen lakkauttaminen sotii myös kaikkia kansallisia ja kansainvälisiä liikenne‐ ja ilmastopoliittisia tavoitteita vastaan, yhteisessä kannanotossa sanotaan.

E-P:n liiton ja Seinäjoen kaupungin mielestä Seinäjoen ja Jyväskylän välisen raideliikenteen ylläpito on peruspalvelu, joka koskee suoraan Vaasan, Seinäjoen ja Jyväskylän kaupunkiseuduilla ja radanvarsikunnissa asuvaa yli 350 000 ihmistä ja välillisesti noin miljoonaa Väli‐Suomen alueen asukasta.

Kannanotossa muistutetaan, että liikenteen lakkauttamisen kärsijöinä ovat etenkin opiskelijat ja eläkeläiset.

Etelä‐Pohjanmaan liitto ja Seinäjoen kaupunki pitävät välttämättömänä, että Seinäjoen ja Jyväskylän väliset junayhteydet säilytetään jatkossakin nykyisen tasoisina.

– Liikenteen lakkauttamisen sijaan tulee jatkossa ponnistella yhdessä sen eteen, että raideliikenteen matkustajamäärät saadaan kasvuun ja liikenne paremmin kannattavaksi. Tähän päästään palvelutarjontaa ja markkinointia kehittämällä.

Kannanotto on lähetetty Liikenne- ja viestintäministeriölle sekä VR-yhtymälle ja sen allekirjoittajina ovat maakuntajohtaja Asko Peltola Etelä‐Pohjanmaan liitosta ja Seinäjoen kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli