Pohjalaisen arkisto

Kansanedustajat suopeita lakialoitteelle: Tappo ei saisi vanhentua koskaan

  • Ilkka-Pohjalainen
Jaa artikkeli

Kansanedustaja Pauli Kiuru (kok) kertoo, että aloite on jo ylittänyt 100 kansanedustajan allekirjoituksen kynnyksen, mikä parantaa asian eteenpäinmenon mahdollisuuksia merkittävästi. Käytännössä lakialoite siis etenee valmisteluun.

Aloitteen laittoivat vireille Kiuru sekä hänen puoluetoverinsa Arto Satonen. Sen lähtökohtana on, että tappo rikoksena ei vanhentuisi kahdessakymmenessä vuodessa. Asia on noussut julkiseen keskusteluun 20 vuotta sitten tapahtuneen nokialaisen Markku Mallatin henkirikostutkinnan vuoksi.

Poliisi kuulusteli Mallatin taposta epäiltyjä henkilöitä käytännössä aikarajan loppuun asti ilman tulosta.

– Aloitteeseen kerätään vielä nimiä. Tavoitteenamme on saada sille mahdollisimman laaja tuki, Kiuru toteaa.

Hänen mukaansa on mahdollista, että aloite muuttuu valiokuntakäsittelyssä niin, että vanhentumisaikaa pidennettäisiin. Tällä tavoin tappo olisi edelleen oikeushierarkiassa murhaa alempana.

Aloite allekirjoituksineen luovutettaneen parin viikon kuluessa, sillä vielä Kiuru ei ole kaikkia asian kannalta merkityksellisiä kansanedustajia tavoittanutkaan.

– Puhemiehet ja ministerit eivät perinteisesti allekirjoita mitään, aina joku on matkalla tai sairaslomalla, ja sitten on muutamia edustajia, jotka eivät allekirjoita mitään periaatteesta.

Muutama Kiurun jo tavoittama kansanedustaja pohtii vielä allekirjoitustaan, sillä he miettivät asian juridista puolta.

MIKKO PULLIAINEN/LÄNNEN MEDIA

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli