Pohjalaisen arkisto

KHO jalkautui harvinaiseen katselmukseen broileritilalle ja sen naapurustoon Ylistarossa

Mikko Yliluoma (vas.) johdatti KHO:n oikeusneuvokset Kari Kuusiniemen johdolla sekä muut asianosaiset tutustumaan tilan tuotantorakennuksiin sekä naapurikiinteistöihin. KUVA: MATTI HAUTALAHTI
  • Ilkka-Pohjalainen
Jaa artikkeli

Yliluoman Broiler Oy sai vuonna 2014 Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolta ympäristöluvan uuden broilerikasvattamon rakentamiseksi. Naapurusto koki uuden kasvattamon tulevan liian lähelle heidän kiinteistöjään, joten luvasta valitettiin Vaasan hallinto-oikeuteen, joka kuitenkin pystytti luvan ennallaan. Luvasta valitettiin edelleen KHO:hon, jossa sen käsittely on kesken.

Sekä luvanhakijan Yliluoman Broilerin Mikko Yliluoma että neljästä muutoksenhakijasta Raili ja Rune Norrgård olivat hieman yllättyneitä katselmuksen järjestämisestä.

Molemmat pitivät kuitenkin myönteisenä, että heille tarjoutui vielä konkreettisesti tilaisuus tuoda omat näkökantansa esiin paikan päällä KHO:n oikeusneuvoksille.

Kuusiniemen mukaan niin luvanhakija kuin valittajatkaan eivät olleet vaatineet katselmusta vaan KHO oma-aloitteisesti päätti järjestää sen.

– Tämä lupa-asia on sen verran tulkinnanvarainen asia, että on hyvä käydä paikalla toteamassa tietyt asiat kuten esimerkiksi hajuhaittoihin liittyvät suojaetäisyydet. Näin osaamme arvioida tilanteen sen lisäksi, mitä asiasta on jo paperilla, hän tiivisti.

Valituksen käsittely on jo pitkällä KHO:ssa. Lopullinen päätös asiasta tullee lokakuun loppuun mennessä.

ARTO TAKALAMPI

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli