Kokoomuksen pohjalaiset puheenjohtajat: Merenkurkun laivahankkeelle saatava rahoituspäätös nopeasti

Kyntääkö Merenkurkussa joskus tällainen laiva? Rahastahan se on kiinni. Nyt järjestöjen puheenjohtajat vaativat asiaan pikaista päätöstä.
  • Ilkka-Pohjalainen
Jaa artikkeli

Järjestöjen puheenjohtajien sunnuntaina medialle lähettämässä tiedotteessa sanotaan, että hanketta on edistetty Vaasan kokoomuslaisten osalta useammalla julkisen hallinnon tasolla ja erityisesti kokoomuksen sisällä.

– Yhteydenotoissa erityisesti valtionvarainministeri Petteri Orpo on suhtautunut hankkeeseen alusta asti myönteisesti. Kokoomuksen pitää nyt varmistaa, että tämä myönteisyys muuttuu hallituksen kannaksi, Vaasan kokoomuksen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Tanja Davidov toteaa.

Tiedotteessa muistutetaan, että Vaasan ja Uumajan välinen rahti- ja matkustajaliikenne on jatkanut kasvamistaan edelleen ja viime vuonna ylittyi 200 000 vuotuisen matkustajan raja.

– Wasalinen miljoonas matkustaja matkasi laivalla tämän vuoden heinäkuussa. Tämä alleviivaa hankkeen merkitystä niin tavaran kuin ihmisten liikkuvuuden kannalta. Laivan suunnittelussa on otettu huomioon myös innovatiiviset ja ympäristöystävälliset ratkaisut, jonka lisäksi hanke vauhdittaa myös LNG-terminaalin saamista Vaasaan.

Pohjanmaan Kokoomuksen puheenjohtaja Jussi Taittonen sanoo, että Vaasan merkitys ulkomaanviennin osalta on kansallisesti erittäin suuri.

– On Suomen ja erityisesti koko Vaasan vaalipiirin etu, että valtio parantaa viennin edellytyksiä entisestään. Vaasassa se onnistuu myöntämällä rahoitus laivahankkeen toteuttamiseksi.

Puheenjohtajat toteavat, että alustava viesti valtion mukanaolosta laivahankkeessa annettiin jo kaksi vuotta sitten.

– Nyt on aika ottaa viimeinen askel ja viedä työ päätökseen. Tämä sijoitus maksaa itsensä vielä nopeasti takaisin.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje