Kolme hirvieläinkolaria Kauhajoella

Lauantain ja sunnuntain välisenä aikana vuorokauden sisällä Kauhajoella tapahtui kolme kolaria, joissa toisena osapuolena oli hirvieläin. KUVA: ERJA PEKKALA
  • Ilkka-Pohjalainen

Pohjanmaan poliisilaitokselta kerrotaan, että päivällä valtatie 67:lla tapahtui auton ja kauriin törmäys, jossa kauris menetti henkensä. Valveutunut kuljettaja vei kauriin poliisiasemalle.

Kymmenen aikaan illalla Kauhajärvellä tapahtui hirvikolari. Autossa oli viisi nuorta palaamassa polttarijuhlista ja matkalla kotiin Kankaanpäähän. Seurueessa olivat mukana sekä tuleva morsian että sulhanen.

Poliisin mukaan hirvi nousi tielle oikealta puolen ojasta. Auton kuljettaja ehti jarruttaa, mutta ei väistää, jolloin auto törmäsi uroshirveen. Hirvi kaatui konepellin ja tuulilasin päälle. Lopulta se putosi takaisin tielle ja jatkoi matkaansa metsään.

Kenellekään seurueesta ei aiheutunut fyysisiä vammoja.

Paikalla kävi sekä poliisipartio, että kaksi ambulanssia tarkistamassa nuorten tilanteen. Auto kärsi vakavia vaurioita.

Kolmen aikaan sunnuntaiaamuna tuli ilmoitus peurakolarista Hyypässä. Peura törmäsi auton kylkeen, jolloin autoon tuli vaurioita, mutta peura jatkoi matkaansa. Myös tässä säästyttiin henkilövahingoilta.

Kauhajoen riistanhoitoyhdistyksen Suurriistavirka-apu (SRVA) teki töitä läpi yön usean koiran avustamana löytääkseen mahdollisesti loukkaantuneen hirven sekä peuran.

– Molemmissa tapauksissa koira löysi eläimen, mutta niistä ei saanut varmistettua, ovatko ne juuri kyseiset kolarissa olleet hirvieläimet, summaa tapahtumia Seppo Saviharju Kauhajoen poliisista.

– Virka-aputehtäviä on viime vuosina ollut tasaisesti 20-30 väillä vuosittain. Näistä suurin osa on ollut peuroja ja kauriita, sanoo Mauno Itäluoma Kauhajoen riistanhoitoyhdistyksen SRVA-yhteyshenkilö.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli