Kolmen tytön pelättiin suunnittelevan iskua kouluun Riihimäellä – syyttäjä jätti syytteet nostamatta

Hämeen poliisi tutki epäiltyä koulu-uhkausta törkeänä henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmisteluna. Kuva Hämeenlinnan poliisiasemasta. ARKISTOKUVA: MARKKU TANNI
  • Ilkka-Pohjalainen

Riihimäellä epäillystä kouluhyökkäyksen suunnittelusta on päätetty jättää syytteet nostamatta.

Kolmen alaikäisen tytön epäiltiin syksyllä 2016 suunnittelevan hyökkäystä riihimäkeläiseen kouluun.

Hämeen poliisi tutki asiaa kaikkien osalta törkeänä henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmisteluna. Esitutkinta saatiin valmiiksi toukokuussa 2017, ja asia eteni tuolloin syyttäjälle syyteharkintaan.

Salpausselän syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä Matti Torkkel kertoo Lännen Medialle, että hän teki kaikkien kolmen tytön osalta syyttämättäjättämispäätökset maaliskuussa.

Syyttäjä: Todellista suunnitelmaa ei ollut

Rikoslaissa törkeä henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelu edellyttää muun muassa riittävän yksityiskohtaista suunnitelmaa.

Torkkelin mukaan esitutkinnan perusteella ei ollut näyttöä siitä, että tytöillä olisi ollut lain tarkoittamaa vakaata suunnitelmaa iskulle. Poliisi ei ollut myöskään tutkinnan aikana löytänyt tyttöjen hallusta aseita tai räjähteitä.

– Mielestäni todellista suunnitelmaa siitä, että olisi johonkin oltu ihan vakavalla tarkoituksella hyökkäämässä, ei ollut, sanoo Torkkel.

Kahta tyttöä oli pidetty esitutkinnan aikana vangittuina.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli