Koski harmittelee suomalaisen sissimuonan ulkomaalaista alkuperää

  • Ilkka-Pohjalainen

– Maaseudun Tulevaisuus uutisoi perjantaina, että suomalaisten varusmiesten käyttämä sissimuona tulee kokonaan ulkomailta. Taistelumuonapakkaukset toimittava Leijona Catering Oy:n mukaan hinta ja toimitusvarmuus ovat suurimpia syitä, miksi pakkauksessa ei ole lainkaan kotimaisia tuotteita. Kotimaisten valmistajien toimitusvarmuus ei kuulemma riitä täyttämään armeijan tarpeita. Kotimaisen ruoan suosiminen pitäisi olla perusperiaatteena, kun tehdään päätöksiä julkisin varoin kustannetusta ruokailusta. Tämä pätee koulujen ja vanhainkotien lisäksi myös suomalaisten varusmiesten ruokailua. On todella sääli, mikäli osa varusmiesten muonituksesta tapahtuu kokonaan ulkomailla tuotetuilla tuotteilla, Koski toteaa.

Kosken mielestä on todella valitettavaa ja epäloogista, että suomalaisille varusmiehille ei tarjota kotimaista ruokaa. Koski ei pidä perustelua toimitusvarmuudesta uskottavana.

– Näen kotimaisista raaka-aineista ja elintarvikkeista valmistetusta sissimuonapakkauksessa suuren potentiaalin. Suomalaisten varusmiesten lisäksi tuotteella voisi olla kysyntää esimerkiksi retkeilijöiden ja vaeltajien keskuudessa. Olisi myös paikallaan miettiä, sopisiko pakkaus muokattuna toimitettavaksi erilaisille kriisialueille, jossa suuri ihmismäärä on kipeästi helposti valmistettavan ja ravinteikkaan ruoan tarpeessa, Koski hahmottelee.

– Suomalaisesta sissiruokapakkauksesta voitaisiin kehittää suomalaisen äitiyspakkauksen kaltainen tuote, joka herättäisi kiinnostusta maailmanlaajuisesti. Tällöin kotimaisten valmistajienkin kannattaa jalostaa erikoisempia tuotteita, kun markkinat mahdollistavat suuremmat kysynnän, Koski linjaa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli