Mörö juoksee Kalevan kisoissa ennätyskokeen

  • Ilkka-Pohjalainen

– Ensimmäinen tavoite on tietenkin mestaruus. Loppukilpailussa laitan kuitenkin kaiken peliin, koska tiedän olevani ennätyskunnossa. Pystyn 46-alkuiseen aikaan, Mörö kertoo.

Kalevan kisojen lajivalinta on Mörön ja valmentaja Atte Pettisen Rio-palapelin osa. Päälajissa ei ole kotimaista haastetta, ja aitamatka olisi henkisesti sileää kuluttavampi. Mörö haluaa myös säästellä lonkkaansa, joka rasittuu rajusti juuri aitajuoksussa.

Mörö, 23, kertoo kuulumisistaan rauhallisesti, mutta vakuuttavalla itsevarmuudella. Puherytmi vaihtuu kuin askelrytmi aitavälillä, kun keskustelu kääntyy arvokisoihin. Hän on saanut kahdesta EM-kisojen finaalijuoksustaan vankan uskon mahdollisuuksiinsa.

– Arvokisat ovat minulle aina mahdollisuus. EM-kisoista sain taas lisää itseluottamusta ja nyt olen täpinöissä koko ajan, kun ajattelen lähestyviä olympialaisia, Mörö kuvaa tunnelmiaan.

Amsterdamissa Mörö jäi 0,14 sekuntia mitalista ja 0,26 sekuntia kuubalaistaustaisesta Yasmani Copello Escobarista, joka oli ostettu ryöstämään Euroopan mestaruus Turkkiin.

– Escobar on olympialaisten tilastoykkönen, joten kaikki on mahdollista. Ei Rioon kannata lähteä kantapäitä katselemaan, mennään ohi, Mörö naurahtaa valoisalle tilanteelle.

– Riossa 400 metrin aitajuoksu on avointen mahdollisuuksien paikka.

Mörö rakentaa henkistä olympiakuntoaan sekä EM-kisojen onnistumisesta että lopputuloksen pienestä pettymyksestä.

– Omasta juoksusta tuli itseluottamusta, ja se on urheilussa hirveän tärkeätä. Toisaalta mitali oli niin lähellä, että samperi, Mörö jättää lauseen kesken.

Puheet ulkopuolisista paineista huvittavat Möröä.

– Huippu-urheilija on väärässä ammatissa, jos hän alkaa pelätä epäonnistumista.

Miesten 400 metrin loppukilpailu on Kalevan kisojen ohjelmassa lauantaina.

STT

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli