Moukarimies Söderberg rakensi harjoitussalin vanhaan navettaan

  • Ilkka-Pohjalainen

Syksyn kuntoutus, oman punttisalin valmistuminen ja valmennustyöt ovat höystäneet Söderbergin valmistautumista EM- ja olympiakesään. Syksyn riesana hänellä oli häpyluun rasitusmurtuma, kertoo Yleisurheilu.fi -verkkosivusto .

Syksyllä Söderberg kuntoutti häpyluunsa rasitusmurtumaa. Kuntoutus ei kuitenkaan suuremmin vaikuttanut Söderbergin syksyn harjoitteluun.

– Aika perussyksy minulle. Fysioterapeuttini Peter Hallén on kantanut päävastuun kuntoutuksessa. Lisäksi Benjamin Waller, joka on perehtynyt vedessä tapahtuvaan kuntoutukseen, on vastannut vesiterapiasta. Sitä oli ohjelmassa parhaimmillaan useita tunteja viikossa, Söderberg sanoo Yleisurheilu.fi -sivustolla.

– Heittämisen aloitin tammikuun alussa. Sen jälkeen kaikki on mennyt hyvin, eikä harjoittelussa ole tullut takapakkeja.

Yksi talven ilonaiheista Söderbergille oli oman punttisalin valmistuminen kotipiiriin.

– Se tuli vuodenvaihteessa navettarakennukseen. Tilaa on 30 neliötä. Siellä on kaikki, mitä minä tarvitsen, Söderberg sanoo.

Harjoittelua sali helpottaa monella tapaa, esimerkiksi harjoitusajat voi suunnitella oman maun mukaan.

– Tykkään harjoitella aika aikaisin aamulla, mutta ennen kaikkea vähenee autossa istuminen, mikä on hyväksi tuolle lonkan ja nivusen seudulle. Ajamista tulee muutenkin aika paljon, Söderberg sanoo.

Kilometrejä karttuu, kun Söderberg karauttaa kotoaan Vöyriltä Vaasan kupeesta Kuortaneelle tekemään heittoharjoituksensa.

Kilpailukautensa Söderberg aloittaa 20. toukokuuta Ostravassa. Seuraava kisa on vielä auki, mutta 26. toukokuuta kilpailtava Dakarin mittelö on keskustelujen kohteena.

– Alkukesästä kotimaassakin on hyviä kisoja. Pitää katsoa, missä niistä heitän. Minulle sellainen 10-14 vuorokautta kisojen välillä olisi hyvä, Söderberg suunnittelee.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli