Pohjalaisen arkisto

Muut presidenttiehdokkaat odottivat suurempiakin lukuja — "Istuva presidentti on yleensä suosittu"

–Odotin korkeampaa lukua. Ei tämä mikään yllätys ole, keskustan Matti Vanhanen kertoo. KUVA: Mauri Ratilainen / Com.Pic.
  • Ilkka-Pohjalainen
Jaa artikkeli

–Odotin korkeampaa lukua. Ei tämä mikään yllätys ole. Toivoisin, että Niinistö nyt kursailematta ilmoittaa olevansa ehdolla ja osallistuu keskusteluihin meidän muiden ehdokkaiden kanssa. Hänellä on nyt ollut kaksoisstrategia: kampanja on käynnissä, vaikka hän ei ole itse mukana, keskustan ehdokas Matti Vanhanen sanoo.

Myös Perussuomalaisten ehdokas Laura Huhtasaari piti lukua melko odotettuna.

–Ajattelin ennakkoon, että kortteja olisi ollut noin 200 000. Istuva presidentti on yleensä suosittu. Näin on Suomessa perinteisesti ollut. Käymme normaalisti vaalit, kuten ennenkin on tehty, Huhtasaari toteaa.

SDP:n ehdokas Tuula Haatainen pitää lukuja huomionarvoisina, muttei yllättävinä.

–Toiselle kaudelle hakevalle istuvalle presidentille lukumäärä on huomionarvoinen. Demokratiaan kuuluvat aina vaalit. Saamme ehdokkaiden kesken hyvän keskustelun aikaan. Olemme vasta maratonin alkumatkalla, Haatainen sanoo.

Vihreiden Pekka Haavisto on ainoa Lännen Median haastattelemista neljästä ehdokkaasta, joka kuvailee Niinistön kannattajakorttien määrää suureksi. Haavisto sanoo nostavansa hattua kokoomuksen organisoimille kerääjille.

–On se juhlallinen määrä. Huomasin jo kesällä, että kokoomuksen kenttä on hyvin aktivoitunut keräämään kortteja. Puolueen organisoitumiselle on nostettava hattua. Tämä voi vahvistaa kokoomusta. Tämä motivoi jatkamaan omaa kampanjaa. Saamme hyvän kisan aikaan, Haavisto miettii.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli